«The Miseducation of Cameron Post»: Η καλύτερη ταινία του Sundance στις Νύχτες Πρεμιέρας! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:03
31/8

«The Miseducation of Cameron Post»: Η καλύτερη ταινία του Sundance στις Νύχτες Πρεμιέρας!

Το «Miseducation of Cameron Post» της Ντεσιρέ Ακαβάν, η ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του φετινού Sundance, θα προβληθεί στο τμήμα Festival Darlings του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Από τον Κωστή Θεοδοσόπουλο

Ο ετήσιος χορός του σχολείου ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο για την Κάμερον Ποστ, όταν το αγόρι της την πιάνει στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι. Η επόμενη μέρα βρίσκει τη νεαρή κοπέλα έγκλειστη σε ένα κέντρο «θεραπείας» το οποίο εξειδικεύεται σε έφηβους που νιώθουν ερωτική έλξη για άτομα του ίδιου φύλου. Σε ένα εντελώς αυταρχικό και πιεστικό περιβάλλον η Κάμερον έρχεται αντιμέτωπη με συνθήκες πρωτόγνωρης ψυχολογικής βίας την ίδια ώρα που καταφέρνει να συνδεθεί για πρώτη φορά με γκέι συνομήλικούς της, δημιουργώντας μια νέα οικογένεια.

Η Ντεσιρέ Ακαβάν μεταφέρει με συναισθηματική ακρίβεια το ομώνυμο μυθιστόρημα της Έμιλι Ντάνφορθ στην μεγάλη οθόνη κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς για ένα τρυφερό, συμπονετικό και αισιόδοξο στην καρδιά του φιλμ ενηλικίωσης. 

Η Κλόε Γκρέις Μόριτζ κρατά τον βασικό ομώνυμο ρόλο, ενώ δίπλα της βρίσκεται η Σάσα Λέιν του «American Honey». Αξίζει να θυμισουμε πως η πρώτη μεγάλου μήκους της Ακαβάν, το ημιαυτοβιογραφικό «Appropriate Behaviour», είχε προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2014.

Το φετινό πλήρες πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 μ.μ., στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις και τα νέα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr

Μεγάλος Χορηγός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.