Τρέιλερ «The Last Thing He Wanted»: Η Αν Χάθαγουεϊ στο επίκεντρο ενός πολιτικού σκανδάλου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:41
24/1

Τρέιλερ «The Last Thing He Wanted»: Η Αν Χάθαγουεϊ στο επίκεντρο ενός πολιτικού σκανδάλου

Μια ταινία που βασίζεται σε ένα αληθινό σκάνδαλο από τα χρόνια του Ρόναλντ Ρίγκαν και ενέπλεκε ΗΠΑ και Ιράν, βγαίνει στο Netflix σε μια  «θερμή» περίοδο στις σχέσεις των 2 χωρών.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τα φιλμ του Netflix που θα πάρει πρώτα μια γεύση το κοινό του Sundance αυτές τις ημέρες και μετά θα ακολουθήσει το ανέβασμα στην πλατφόρμα, ένα πολιτικό θρίλερ βγαίνει στη φορτισμένη περίοδο της κρίσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν έχοντας ως θέμα μια αληθινή ιστορία που συνέβη τη δεκαετία του '80 και ενέπλεκε πάλι τις δύο χώρες. Πρόκειται για το σκάνδαλο Iran-Contra που ξέσπασε στη δεύτερη θητεία του Ρίγκαν και αφορούσε μια κρυφή πώληση όπλων στην κυβέρνηση Χομεϊνί (για την οποία ίσχυε διεθνές εμπάργκο για αγοραπωλησίες όπλων) με σκοπό την εξέυρεση πόρων για τη χρηματοδότηση της ομάδας ανταρτών Contas που δρούσαν στη Νικαράγουα. 

Η υπόθεση καλύφθηκε στο βιβλίο της Τζόαν Ντίντιον με τίτλο «The Last Thing He Wanted» από το οποίο προέρχεται και η παρούσα ταινία. Η πρωταγωνίστρια είναι μια δημοσιογράφος που ερευνά το συγκεκριμένο σκάνδαλο όταν παράλληλα δέχεται να κάνει μια εξυπηρέτηση στον πατέρα της ο οποίος είναι μπλεγμένος σε αυτό, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται πλέον αυτή στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που σκόπευε να αποκαλύψει.

Η Αν Χάθαγουεϊ κρατά το ρόλο της δημοσιογράφου και πλαισιώεται από τους Μπεν Άφλεκ και Γουίλεμ Νταφόε (υποδύεται τον πατέρα της) σε μια γερή τριπλέτα υπό τις οδηγίες της Ντι Ριζ («Mudbound»).

Η ταινία προβάλλεται τις επόμενες μέρες στο φεστιβάλ του Sundance και θα ανέβει στο Netflix στις 21 Φεβρουαρίου.