Τρέιλερ: Η Ελίζαμπεθ Μος κινδυνεύει από τον νέο και βίαιο «Αόρατο Άνθρωπο» της Universal - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:58
8/11

Τρέιλερ: Η Ελίζαμπεθ Μος κινδυνεύει από τον νέο και βίαιο «Αόρατο Άνθρωπο» της Universal

Το στούντιο το ξανασκέφτηκε για τη μεγαλεπίβολη ιδέα του «Dark Universe» μετά την παταγώγη αποτυχία της «Μούμιας» και αποφάσισε μια διαφορετική προσέγγιση που δεν θα υπηρετεί τη λογική ενός ενωμένου σύμπαντος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η επιτυχία πολλών μεμονομένων franchises της Universal έκανε το στούντιο να κοιτά αδιάφορα προς τη δημιουργία ενωμένων συμπάντων, που έχουν αποτελέσει βασική επένδυση των ανταγωνιστών της τα τελευταία χρόνια. Οι τάσεις της εποχής όμως οδήγησαν την εταιρία στην απόφαση να ασχοληθεί ξανά με την ξακουστή κληρονομιά των τεράτων της, βάζοντας στο λεξικό της τον όρο «σύμπαν», ανακοινώνοντας το «Dark Universe» για τα επόμενα χρόνια. 

Η ιδέα δεν ήταν ακριβώς καινούργια καθώς και στο παρελθόν τα τέρατά της συναντήθηκαν σε κοινές ταινίες. Θυμίζουμε πως ως τέτοια λογίζονται τα φιλμ που ξεκίνησαν να γυρίζονται τη δεκαετία του '30, όπως το «Dracula», το «Invisible Man», το «Mummy», το «Frankenstein», το «Wolf Man» και άλλα, με μεταφορές και μετατροπές που συνεχίστηκαν ως τις μέρες μας. Το στούντιο ανακοίνωσε με υπερηφάνεια πριν 2 χρόνια πως τα τέρατά του θα επιστρέψουν δριμύτερα, μετά όμως κυκλοφόρησε το σύγχρονο «Mummy» και τα μεγαλεπήβολα σχέδια πετάχτηκαν στο σκουπίδια - όπου ακριβώς δηλαδή έπρεπε να πεταχτεί και η ταινία. 

Η οικονομική αποτυχία του φιλμ έφερε νέο σχεδιασμό, που στα χαρτιά τουλάχιστον μοιάζει καλύτερος. Οι ταινίες θα γίνουν, αρκεί φυσικά να αποφέρουν κέρδη, όχι όμως στη λογική της εξυπηρέτησης ενός ενωμένου κόσμου κάνοντας ουσιαστικά teasing η μία την άλλη, αλλά ως ξεχωριστά δημιουργήματα με έμφαση σε ακριβώς αυτή τους τη φύση και ξεκάθαρη εκπροσώπηση διαφορετικών ειδών σε αυτές. Η Universal λοιπόν ανακοίνωσε πως ...«Dark Universe» τέλος, καθώς αναπτύσσει συνεργασία με την εταιρία παραγωγής Blumhouse (που ειδικεύεται σε παραγωγές τρόμου και φαντασίας) με σκοπό να γίνουν οι ταινίες μόνο που η κάθε μία θα στέκεται ξεχωριστά χωρίς να περιμένει τη στήριξη ενός σύμπαντος. Η συμφωνία έρχεται μετά την πολύ πετυχημένη συνεργασία της Universal με τη Blumhouse στο περσινό «Halloween», την πιο πετυχημένη ταινία του franchise μετά το πρώτο φιλμ του 1978. 

Η πρώτη κίνηση ήταν το «Invisible Man» που φέρνει μια νέα τάξη πραγμάτων, με Τζέισον Μπλαμ, (αφεντικό της Blumhouse) να τοποθετεί στην σκηνοθετική καρέκλα του project τον Λι Γουανέλ ο οποίος αφού έκανε το αγροτικό του στο «Insidious:Chapter 3», εξεπληξε τα πλήθη πέρυσι με το «Upgrade». Όσο υπήρχε ακόμη το «Dark Universe», ο Τζόνι Ντεπ είχε ανακοινωθεί ως πρωταγωνιστής κάτι που απορρίφθηκε στην καινούργια προσέγγιση που έγινε. Αντιθέτως, η ταινία θα στηριχτεί στην παρουσία της Ελίζαμπεθ Μος («Handmaid's Tale») σε ένα σενάριο που παίρνει αποστάσεις από την κλασική ιστορία του Γουέλς, βάζοντας στον κεντρικό ρόλο μια γυναίκα που καταφέρνει να αποδράσει από τον βίαιο φίλο της, μαθαίνοντας λίγο καιρό μετά πως αυτός αυτοκτόνησε, αφήνοντας μάλιστα σε αυτήν μια μεγάλη κληρονομιά. Και ησυχάζει, μέχρι τη στιγμή που...νιώθει την ανάσα του. 

Το τρέιλερ κάνει ξεκάθαρο πως ακολουθεί ένα αγωνιώδες σύγχρονο θρίλερ για μια σχέση εξάρτησης και εμείς αναμένουμε πλέον να δούμε αν το τελικό αποτέλεσμα λειτουργεί. Άλντις Χοτζ, Στορμ Ρέιντ και Χάριετ Ντάιερ συμπρωταγωνιστούν, 28 Φεβρουαρίου η ημερομηνία κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.