Τρέιλερ «Νονός 3: Ο Θάνατος του Μάικλ Κορλεόνε»: O Φράνσις Φορντ Κόπολα παρουσιάζει νέο cut της ταινίας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:56
18/11

Τρέιλερ «Νονός 3: Ο Θάνατος του Μάικλ Κορλεόνε»: O Φράνσις Φορντ Κόπολα παρουσιάζει νέο cut της ταινίας

Το τρίτο και συνήθως λιγότερο προβεβλημένο κομμάτι της τριλογίας του Κόπολα επιστρέφει όπως ακριβώς το ήθελε ο σκηνοθέτης του σε νέα 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση.

Από τον Πάνο Γκένα

Η σπουδαιότερη κινηματογραφική τριλογία του σινεμά αποκτά την κατακλείδα που της αξίζει. Το τρίτο μέρος της θρυλικής τριλογίας του «Νονού», που γυρίστηκε το 1990, θα problhue;i στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο σε νέο μοντάζ που επιμελήθηκε ο Κόπολα και σε βελτιωμένη εικόνα 4Κ.

Το νέο cut θα έχει τον νέο τίτλο «Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone», που εκφράζει το κοινό όραμα των δύο δημιουργών (σκηνοθέτη Κόπολα και συγγραφέα/σεναριογράφου Πούτζο) για το  φινάλε της ταινίας. Η Paramount έδωσε την άδεια για την επεξεργασία με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων της ταινίας Σκοπός του στούντιο είναι να παρουσιάσει τον «νέο» κινηματογραφικό επίλογο του «Νονού» σε επιλεγμένες αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την κυκλοφορία του σε Blu-ray και ψηφιακά στις 8/12.

«Αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι μια αναγνώριση του τιτλου που εγώ και ο Μάριο προτιμούσαμε καθώς και γενικότερα μια παρουσίαση όλων των αρχικών μας προθέσεων γι' αυτό που τελικά έγινε "Ο Νονός Μέρος ΙΙΙ". Γι' αυτή την εκδοχή δημιούργησα μια νέα αρχή και ένα νέο φινάλε, αλλάζοντας κάπως μερικά πράγματα και στο ενδιάμεσο. Με αυτές τις αλλαγές και την αποκατάσταση που γίνεται, θα αποτελεί ένα πολύ πιο σωστό κλείσιμο στην τριλογία και θέλω να ευχαριστήσω τον Τζιμ Γιαννόπουλο και την Paramount που μου επέτρεψαν αυτή την επεξεργασία.».

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ της νέας, αποκατεστημένης εκδοχής της ταινίας και ένα επεξηγηματικό featurette  από τον grandmaster himself, Φράνσις Φορντ Κόπολα.