To «Dark Half» του Στίβεν Κινγκ μεταφέρεται για δεύτερη φορά στον κινηματογράφο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:59
12/12

To «Dark Half» του Στίβεν Κινγκ μεταφέρεται για δεύτερη φορά στον κινηματογράφο

Μετά την ομώνυμη ταινία του Τζορτζ Ρομέρο το 1993, ο Άλεξ Ρος Πέρι θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει το βιβλίο του Κινγκ που γράφτηκε το 1989 και είχε ως θέμα έναν συγγραφέα που κυριεύεται από το alter ego του.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα γράφουμε για κάποιο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ που θα ξαναμεταφερθεί ή θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στο σινεμά. Σειρά έχει το «The Dark Half» (ελληνική μετάφραση «Το Πρόσωπο του Φόβου») που γράφτηκε από τον συγγραφέα το 1989 και ανήκει στην πρώτη περίπτωση καθώς σε αυτό βασίστηκε η ταινία του Τζορτζ Ρομέρο «Το Σκοτεινό Εγώ» που γυρίστηκε το 1993, με τον Τίμοθι Χάτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Τα νέα βγήκαν από το Deadline, στο ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται πως ο σκηνοθέτης Άλεξ Ρος Πέρι («Listen Up Philip», «Her Smell») θα γράψει ένα νέο σενάριο και θα σκηνοθετήσει μια ταινία που θα «επαναπροσδιορίζει» το βιβλίο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Στην ιστορία, ο συγγραφέας Θαντ Μπόμοντ έχει επινοήσει την προσωπικότητα του Τζορτζ Σταρκ με την οποία υπογράφει τα πολύ πετυχημένα βίαια θρίλερ που γράφει, όμως το τίμημα της επιτυχίας είναι βαρύ, καθώς η νοητή αυτή μορφή σταδιακά τον κυριεύει οδηγώντας τον σε αντίστοιχα βίαιες πράξεις. 

Ο Κινγκ έγραψε το βιβλίο το 1989, έχοντας αντλήσει έμπνευση από το γεγονός πως και ο ίδιος είχε υπογράψει αρκετά από τα πρώτα βιβλία του με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Μπάκμαν, καθώς κανένας εκδοτικός οίκος δεν ήθελε να κυκλοφορεί πάνω από ένα βιβλίο του το χρόνο, τη στιγμή που ο ίδιος έγραφε περισσότερα. Η ταινία του Ρομέρο που έγινε σε κοντινή απόσταση με το βιβλίο ανήκει στις καλές διασκευές του υλικού του, έχοντας όμως ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου. Αναμένουμε νεότερα.