«Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»: Νέες photos από το σίκουελ του «Fantastic Beasts» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:04
3/1

«Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»: Νέες photos από το σίκουελ του «Fantastic Beasts»

Ετοιμάστε τις (μαγικές) βαλίτσες σας για την επόμενη περιπέτεια του Νιουτ Σκαμάντερ.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ πήρε ξανά την «ψηφιακή πένα» της και το σίκουελ του σοφιστικέ μπλοκμπάστερ της «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» είναι έτοιμο!

Αυξάνοντας την ανυπομονησία για ένα τρέιλερ, τα περιοδικά που αναφέρονται στην ταινία ως μία από τις πιο αναμενόμενες της νέας χρονιάς κυκλοφόρησαν καινούργιες φωτογραφίες του σίκουελ με τους πρωταγωνιστές, προσφέροντας κυρίως κλεφτές ματιές στον Τζοντ Λο ως Άλμπους Ντάμπλντορ.

Η νέα ταινία μας ταξιδεύει το 1927, λίγους μήνες αφότου ο Νιούτ βοήθησε να αποκαλυφθεί (και να συλληφθεί) ο περίφημος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ. Ωστόσο ο Γκρίντελβαλντ απέδρασε και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους, μισαλλόδοξους οπαδούς. Ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο μάγος και κάποτε καλός του φίλος, Άλμπους Ντάμπλντορ. Ο Άλμπους θα ζητήσει τη βοήθεια του Σκαμάντερ και ο Νιούτ μαζί με τους Τίνα, Τζέικομπ και Κουίνι θα ξεκινήσουν μία αποστολή που θα δοκιμάσει την πίστη τους σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο, διχασμένο, κόσμο μαγείας.

Σε σενάριο της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ και σκηνοθεσία του «χαριποτερικού» βετεράνου Ντέιβιντ Γέιτς, η ταινία με τίτλο «Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) αναμένεται στις 16 Νοεμβρίου 2018.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρέντμεϊν («Η Θεωρία των Πάντων») επιστρέφει ως Μαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ, μαζί με το εξαιρετικό καστ της πρώτης ταινίας (Γουότερστον, Σούντολ, Φόγκλερ), ο Τζόνι Ντεπ είναι ο φοβερός και τρομερός Γκρίντελβαλντ, με αντίπαλο δέος τον Τζουντ Λο στο ρόλο του Ντάμπλντορ, ενός από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Ρόουλινγκ που τον συναντάμε δεκαετίες πριν γίνει διευθυντής στο Χόγκουαρτς. Ο Κρέντενς του Έζρα Μίλερ και η Ζόι Κράβιτς ως Λέτα Λεστρέιντζ δίνουν το παρών, ο Κάλουμ Τέρνερ είναι ο φημισμένος Θησέας Σκαμάντερ, ήρωας πολέμου, Χρυσούχος και μεγαλύτερος αδελφός του Νιούτ, ενώ ο Μπρόντις Χοδορόφσκι (γιος του θρυλικού Χιλιανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Χοδορόφσκι) θα υποδυθεί τον Νίκολας Φλαμέλ, τον αλχημιστή δημιουργό της... Φιλοσοφικής Λίθου!

Από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νέα ταινία:

Περιλαμβάνει το Παρίσι του 1927

Μετά τη Νέα Υόρκη, το σίκουελ θα λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, επιστρέφοντας τον μαγικό κόσμο της Ρόουλινγκ στην Ευρώπη. Η συνέχεια της ιστορίας θα βρεί τον Σκαμάντερ δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, και όλοι ανυπομονούμε για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα κοστούμια του νέου κεφάλαιου.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Γκρίντελβαλντ και ο Τζουντ Λο είναι ο Ντάμπλντορ

Και εκεί που κανείς από την παραγωγή του «Φανταστικά Ζώα» δεν αποκάλυπτε τον ηθοποιό που είχε «κλειδώσει» για το ρόλο του Γκρίντελβαλντ, ο Τζόνι Ντεπ έκανε την (καλά κρυμένη) εμφάνισή του δημιουργώντας μία ιντερνετική διαμάχη για την επιλογή. Δεν ίσχυσε όμως το ίδιο και για το casting του μεγάλου αντιπάλου του, Άλμπους Ντάμπλντορ. Πολύ πριν τους Ρίτσαρντ Χάρις και Μάικλ Γκάμπον, ο ανήσυχος Τζουντ Λο, με καλλιτεχνικές συνεργασίες που ποικίλλουν (Σπίλμπεργκ, Γκίλιαμ, Ρίτσι, Μινγκέλα, Σορεντίνο κ.α.) και δυο υποψηφιότητες για Όσκαρ θα είναι ο Άλμπους Ντάμπλντορ, ο μεγαλύτερος μάγος που έζησε ποτέ και μελλοντικός καθοδηγητής του Χάρι Πότερ.

Ποια είναι η σχέση Γκρίντελβαλντ-Ντάμπλντορ; Αρχικά επιστήθιος φίλος του (ερωτευμένου μαζί του όπως αποκάλυψε πριν χρόνια η Ρόουλινγκ) Άλμπους Ντάμπλντορ και στη συνέχεια ορκισμένος εχθρός του, ο Γκρίντελβαλντ ασχολήθηκε με τους Κλήρους του Θανάτου πολύ πριν τον Χάρι Πότερ και υπήρξε μάγος που ονειρεύτηκε την παγκόσμια κυριαρχία έναντι των ανθρώπων πριν τον ...ξέρετε ποιον! Η μονομαχία του Γκρίντελβαλντ με τον Ντάμπλντορ (τους οποίους συνδέει κι ένα τραγικό μυστικό) έγραψε ιστορία στον μαγικό κόσμο της Ρόουλινγκ, μιας και πέρα από τις σπουδαίες ικανότητες των αντιπάλων, το αποτέλεσμα της μονομαχίας έκανε τον Ντάμπλντορ κάτοχο του ραβδιού από κουφοξυλιά, ενός απ' τους τρεις Κλήρους του Θανάτου.

Ο Κρέντενς και η Μόντεστι έχουν επιβιώσει

Σε μία κομμένη σκηνή του «Φανταστικά Ζώα» ο Κρέντενς (Έζρα Μίλερ) επιβιβάζεται σε ένα πλοίο, όπως και ο Νιουτ, ενώ στην ταινία η Μόντεστι έχει μείνει στο σπίτι τους. Μετά από πολλές ερωτήσεις στον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς σχετικά με τη μοίρα τους, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στην έναρξη της επόμενης ταινίας θα μας λυθούν οι απορίες.

Η Ζόι Κράβιτς είναι η Λέτα Λεστρέιντζ

Γνωρίζουμε ήδη από το βιογραφικό στο βιβλίο του Νιουτ Σκαμάντερ ότι τελικά παντρεύεται την Τίνα, αλλά η σχέση τους μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρη. Ο Νιουτ εξακολουθεί να έχει αισθήματα για τη Λέτα Λεστρέιντζ (ναι της γνωστής οικογένειας), ενώ φαίνεται πως δέχθηκε την αποβολή του από το Χόγκουαρτς αντί αυτής. Λογικά θα είναι μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες στην επόμενη ταινία. Σύμφωνα με τη σύνοψη του imdb:

Ο Νιουτ προσπαθεί να προχωρήσει, αλλά η Λέτα συνεχίζει να εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένει. Μετά από λίγο θα καταλάβει πως προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του για να του μιλήσει για τον Ντάμπλντορ, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει τον Γκρίντελβαλντ.

Νέα Φανταστικά Ζώα

Τι θα ήταν ένα σίκουελ του «Φανταστικά Ζώα» χωρίς νέες προσθήκες; Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα δραπετεύσουν από τη βαλίτσα του Νιουτ και σίγουρα θα πρέπει να ενσωματωθούν πιο δημιουργικά στην πλοκή.

Υπομονή μέχρι να ανακαλύψουμε νέα φανταστικά ζώα!