«Swan Song»: Ο Μαχέρσαλα Άλι αναλαμβάνει χρέη παραγωγού και πρωταγωνιστή σε ταινία της Apple - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:31
20/2

«Swan Song»: Ο Μαχέρσαλα Άλι αναλαμβάνει χρέη παραγωγού και πρωταγωνιστή σε ταινία της Apple

Μια ανθρωποκεντρική ιστορία φέρνει στο προσκήνιο τον δις οσκαρούχο ηθοποιό και την Apple στο κυνήγι των μελλοντικών βραβεύσεων. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τους λίγους ηθοποιούς που ανήκουν στο κλειστό club με περισσότερες από μία βραβεύσεις από την Ακαδημία (έχει βραβευτεί για τις ερμηνείες του στα «Moonlight» και «Green Book»), ο Μαχέρσαλα Άλι παίρνει μέρος στην επίθεση που ξεκίνησε η Apple στο κομμάτι της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, ο Άλι θα αναλάβει χρέη παραγωγού και πρωταγωνιστή στην ταινία «Swan Song» που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα την άνοιξη.

Η φιλόδοξη αυτή παραγωγή θα σκηνοθετηθεί από τον Μπέντζαμιν Κλίρι, ο οποίος έχει κερδίσει Όσκαρ το 2016 για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους (το «Stutterer»), ενώ ο ίδιος έχει γράψει και το σενάριο. Σύμφωνα με την υπόθεση, η ταινία θα λαμβάνει χώρα στο κοντινό μέλλον και εξετάζει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος και πόσα μπορεί να θυσιάσει για τους ανθρώπους που αγαπά - χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. 

«Συνδεθήκαμε αμέσως με το σενάριο του Μπέντζαμιν και νομίζω πως το όραμά του μαζί με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Μαχέρσαλα θα δώσουν μια δυναμική στρωτή ιστορία για το κοινό όλου του πλανήτη» ανέφερε ο Ματ Ντέντλερ, υπεύθυνος παραγωγών της Apple, ενώ ο Κλίρι δήλωσε: «Αναπτύσσω το ‘Swan Song’ εδώ και καιρό και μόλις κάθησα να συζητήσω με την Apple κατάλαβα που έχουν αντιληφθεί ακριβώς το όραμά μου. Από τη στιγμή που και ο Μαχέρσαλα δέχτηκε να συνεργαστούμε ήξερα πως πλέον έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ μοναδικό.»

Η ανακοίνωση της Apple ανέφερε πως η ταινία θα προβληθεί πρώτα κανονικά στους κινηματογράφους (γλυκοκοιτώντας βραβεύσεις) και αμέσως μετά στο Apple TV+.