Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. θέλει να φτιάξει σύμπαν με επίκεντρο τον Σέρλοκ Χολμς στο πρότυπο του MCU - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:50
6/10

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. θέλει να φτιάξει σύμπαν με επίκεντρο τον Σέρλοκ Χολμς στο πρότυπο του MCU

To τρίτο «Σέρλοκ Χολμς» είναι σε διαδικασία προ-παραγωγής με σκηνοθέτη τον Ντέξτερ Φλέτσερ και ο πρώην κύριος Iron Man έχει μεγάλα σχέδια γι΄αυτό. 

Από τον Πάνο Γκένα

Γρήγορη δράση, ατμοσφαιρική σκηνογραφία, χαβαλεδιάρικη διάθεση και δυο πρωταγωνιστές με απίστευτη χημεία. Ο κατα Γκάι Ρίτσι «Σέρλοκ Χολμς» μας συστήθηκε το 2009 με το πρόσωπο του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., ο οποίος εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο το comeback του, ένα χρόνο μετά το «Iron Man». Μαζί με τον Τζουντ Λο ως τον πιστό του σύντροφο Δρ. Τζον Γουότσον, ο «Σέρλοκ Χολμς» κέρδισε το κοινό μαζεύοντας πάνω από 520 εκατομμύρια δολάρια στο box office, και το 2011 επέστρεψε με το «Παιχνίδι των Σκιών» επαναλαμβάνοντας την επιτυχία.

Κι εκεί που δεν είχε ακουστεί τίποτα για μία τρίτη ταινία εδώ και χρόνια, η Warner ανακοίνωσε το 2018 πως το επόμενο κεφάλαιο των κινηματογραφικών περιπετειών του διάσημου επιθεωρητή θα έρθει τα Χριστούγεννα του 2020 - όλα αυτά ενώ η λέξη «κορωνοϊός» ήταν άγνωστη. Οι δυο stars-πρωταγωνιστές θα επιστρέψουν στους ρόλους τους, ο Κρις Μπρανκάτο («Hannibal») είχε ήδη έτοιμο το σενάριο, αλλά δεν υπήρξε επίσημα επιβεβαίωση για το αν ο Γκάι Ρίτσι θα αναλάβει την τρίτη ταινία.

Ο χρόνος πέρασε, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ τελείωσε οριστικά με το MCU, όμως οι υποχρεώσεις που είχε με αυτό, άφησαν στάσιμη την παραγωγή με αποτέλεσμα να μην ακουστεί κάποια ενημέρωση για το project «Σέρλοκ Χολμς 3», σε σημείο που πολλοί πίστευαν ότι μπορεί να ακυρωθεί. Τα νέα τελικά ήρθαν πέρυσι τέτοια εποχή με ανακοινωση ημερομηνίας (21 Δεκεμβρίου 2021, απίθανο βέβαια να μεόινει αυτή) και κυρίως με την ανάληψη της σκηνοθεσίας από τον Ντέξτερ Φλέτσερ, τον άνθρωπο που «έσωσε» το «Bohemian Rhapsody» μετά τη φυγή του Μπράιαν Σίνγκερ και ανέλαβε άλλη μια μουσική βιογραφία μετά, παρουσιάζοντας το «Rocketman».

Από τότε έγιναν πολλά, η πανδημία ακύρωσε οποιοδήποτε σχέδιο για γυρίσματα αλλά η ταινία θα γυριστεί κανονικά όταν η κατάσταση είναι πιο ευνοϊκή και κυρίως όταν αποφασιστεί ακριβώς το περιεχόμενο της ταινίας. Για το τελευταίο μίλησε ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος μίλησε και ως παραγωγός του πρότζεκτ για τις κατευθύνσεις που πρέπει να έχει και πιο συγκεκριμένα για την πιθανότητα του να αποτελεί μια ταινία που θα γεννήσει ένα γενικευμένο σύμπαν με περισσότερες ταινίες και σειρές στο μέλλον.

«Μπορούμε να κάνουμε απλά μια τρίτη ταινία, αλλά θεωρώ πως είναι ευκαιρία να δουλέψουμε λίγο περισσότερο ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε spin off με συγκεκριμένους χαρακτήρες βλέποντας λίγο και τί συμβαίνει στο τηλεοπτικό τοπίο, πως δηλαδή η Warner οργανώνει πράγματα στο HBO Max» ανέφερε η (επίσης συμπαραγωγός) σύντροφος του ηθοποιού Σούζαν Ντάουνι. «Νοιώθουμε πως δεν έχει αναπτυχθεί πουθενά κάτι σαν σύμπαν μυστηρίου και η ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ είναι ίσως η απόλυτη για αυτό το πεδίο, γι' αυτό γιατί να κάνουμε τρίτη ταινία αν δε μπορούμε να διασκευάσουμε μετά στοιχεία της; Δεν θέλω να επαναλάβουμε ό,τι κάνουν άλλοι, απλά θέλω να δοκιμάσουμε κάτι που έχει γίνει με επιτυχία σε άλλα είδη» συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. 

Θα πάρει μάλλον καιρό μέχρι να τα βρουν στούντιο και ηθοποιός, με τον τελευταίο να κινείται προφανώς στο πρότυπο του MCU, οπότε ο στόχος του Δεκεμβρίου 2021 μοιάζει μακρινός ακόμη και αν δεν υπήρχε πανδημία.