Η επόμενη ταινία του Έντγκαρ Ράιτ θα αφορά ένα ρομπότ που γίνεται άνθρωπος βλέποντας σινεμά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:56
1/4

Η επόμενη ταινία του Έντγκαρ Ράιτ θα αφορά ένα ρομπότ που γίνεται άνθρωπος βλέποντας σινεμά

Το «Set my Heart to Five» θα βασιστεί σε μυθιστόρημα που κυκλοφορεί σύντομα και μιλά μεταξύ άλλων για το πως ο κινηματογράφος μπορεί να αλλάξει ακόμη και τις μηχανές - ή όσους λειτουργούν σαν μηχανές. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Έντγκαρ Ράιτ έχει κινητοποιηθεί έντονα τον τελευταίο καιρό, μαζί με άλλους σκηνοθέτες, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τους κινηματογράφους που έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά στο παγκόσμιο lockdown που επέφερε η πανδημία. Έχοντας ξοδέψει αμέτρητες ώρες από τη ζωή του κλεισμένος σε μια σκοτεινή αίθουσα, φαίνεται πως δε μένει μόνο σε γραπτά για τη σημασία του κινηματογράφου στη ζωή μας, αλλά θα κάνει και μια ταινία που, πλαγίως, σχετίζεται με το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, όταν ο Ράιτ τελειώσει με το «Last Night in Soho», τα γυρίσματα του οποίου είχαν τελειώσει πριν μήνες και ο ίδιος βρίσκεται τώρα στο μοντάζ, θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της φουτουριστικής ταινία «Set my Heart to Five» με θέμα ένα ρομπότ το οποίο αρχίζει να αποκτά ανθρώπινα αισθήματα όταν ξεκινά να βλέπει παλιές ταινίες στο σινεμά. Η ταινία θα βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο του Σάιμον Στίβενσον που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με τον συγγραφέα να αναλαμβάνει και την προσαρμογή. 

Σύμφωνα με τη σύνοψη του βιβλίου: «Ο Τζάρεντ δουλεύει ως οδοντίατρος σε μια μικρή πόλη του Μίτσιγκαν. Η ζωή του μοιάζει κανονική εκτός από ένα πράγμα. Είναι ένα είδος ρομπότ, φτιαγμένο από ανθρώπινο DNA ώστε να μοιάζει και να δρα ως άνθρωπος. Μια μέρα κατά τη διάρκεια προβολής μιας κλασικής ταινίας, ο Τζάρεντ νιώθει κάτι περίεργο ανάμεσα στα μάτια του. Ως ρομπότ δε μπορεί να νιώσει συναισθήματα, όμως με το που ανάβουν τα φώτα είναι σχεδόν σίγουρος πως κλαίει. Μπερδεμένος, αποφασίζει να δει περισσότερες παλιές ταινίες για να καταλάβει τί του συμβαίνει και αυτή η διαδικασία τον οδηγεί σε ένα συναισθηματικό ξύπνημα που ανατρέπει τα όσα ξέρει για την ύπαρξή του.»

Η ιστορία στο βιβλίο διαδραματίζεται το 2054 και οι ταινίες που βλέπει είναι κυρίως από τη δεκαετία του '80 και του '90, τα χρόνια δηλαδή ενηλικίωσης του Ράιτ αλλά και όλης σχεδόν της γενιάς που τον ακολουθεί και τον εμπιστεύεται. Αν όλα πάνε καλά, το φιλμ αυτό μπορεί και να είναι ένα υπέροχο δώρο. Ανυπομονούμε.