O Μάρτιν Σκορσέζε εξηγεί γιατί το «Irishman» δε θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σειρά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:17
2/12

O Μάρτιν Σκορσέζε εξηγεί γιατί το «Irishman» δε θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σειρά

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη διάρκεια της ταινίας και αν θα ήταν καλύτερα να βγει ως σειρά, αλλά ο σκηνοθέτης της έχει αντίθετη άποψη.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ιντερνετική κουβέντα γύρω από το «Irishman», που δεν έχει σταματήσει εδώ και έναν μήνα περίπου, αναμενόμενα πολλαπλασιάστηκε από την Τετάρτη και έπειτα όταν και η ταινία ανέβηκε στο Netflix και έγινε άμεσα διαθέσιμη σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Ακόμη πιο αναμενόμενα, σε μια πλατφόρμα που προσελκύει ένα μεγάλο μέρος των πελατών της λόγω των σειρών, σχολιάστηκε η διάρκεια της ταινίας και η αδυναμία πολλών θεατών να τη δουν ολόκληρη σε μία θέαση.

Ένας κριτικός από τη Σουηδία είδε το tweet του να γίνεται viral μέσα στο σαββατοκύριακο, φτιάχνοντας κάτι σαν οδηγό που χωρίζει την ταινία του Σκορσέζε σε 4 μέρη ως επεισόδια, ώστε να τα δει κάποιος έτσι και θεωρητικά να μη χάσει τη ροή των πληροφοριών. Αναμφίβολα κέρδισε αρκετή δημοσιότητα από αυτή την απλοϊκή δουλειά, τον Σκορσέζε όμως τον ρώτησε αν θεωρεί πως η αφήγησή του λειτουργεί το ίδιο όταν χωριστεί σε κομμάτια; 

Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Entertainment Weekly για το θέμα και ήταν σαφής πως η ταινία δε θα μπορούσε να  λειτουργήσει σωστά αν παρουσιάζονταν ως σειρά: «Κάποιοι είπαν πως ήταν πολύ μεγάλη η ιστορία και θα μπορούσε να ειπωθεί σε 2 σεζόν. Πραγματικά όχι, ποτέ δε σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Το νόημα της ταινίας είναι η συσσώρευση λεπτομερειών που αθροιστικά έχουν μεγάλη επιρροή στο φινάλε της ταινίας μόνο αν τις δει κάποιος συνεχόμενα, από την αρχή ως το τέλος. Η φόρμα της σειράς είναι σπουδαία αλλά διαφορετική, μπορείς να αναπτύξεις χαρακτήρες και υποπλοκές, αλλά εδώ δε θα λειτουργούσε.»

Ο Σκορσέζε αναφέρεται στο αναθεωρητικό, για τις πράξεις του ήρωα, φινάλε το φιλμ και πως ειδικά αυτό δε θα είχε καμία δύναμη σαν μεμονωμένο επεισόδιο. Μιλώντας επιπρόσθετα για το φινάλε, ο σκηνοθέτης υπενθύμισε στο κοινό που γκρινιάζει για το Netflix πως κανένα από τα παραδοσιακά στούντιο δε θα του επέτρεπε να έχει αυτό το τέλος και ότι η ταινία του θα ήταν μαλλον πολύ διαφορετική.