Ο Σάσα Μπάρον Κόεν ξαναχτυπά: Φάρσα σε ακροδεξιά συγκέντρωση προκαλεί γέλιο (και ανατριχίλα) - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:43
29/6

Ο Σάσα Μπάρον Κόεν ξαναχτυπά: Φάρσα σε ακροδεξιά συγκέντρωση προκαλεί γέλιο (και ανατριχίλα)

Ο δημιουργός του «Μπόρατ» και του «Who is America?», ντυμένος ηγέτης μιας πολιτικής φράξιας του ακροδεξιού χώρου, παρείσφρησε εντός μιας υπερσυντηρητικής συγκέντρωσης στην Ουάσινγκτον κι άρχισε να τραγουδά στίχους που μέρος του κοινού (κι όμως...) επανελάμβανε.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Σάσα Μπάρον Κόεν δεν είναι τυχαία περίπτωση σατιρικού καλλιτέχνη. Με βαριές σπουδές στο Κέιμπριτζ και πτυχιακή στο εν Αμερική Κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν έκρυψε ποτέ την ουσιωδώς προοδευτική του καταβολή και πρόθεση. Συχνά στη δουλειά του εκθέτει τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τον υπερσυντηρητισμό και την μικροαστική ηθική της ανυποψίαστης Αμερικής. Και ο τρόπος του τις περισσότερες φορές είναι η φάρσα, μια καλοστημένη, αλλά όχι πάντα χωρίς κινδύνους, πλάκα, με τον ίδιο στο κέντρο «ντυμένο» τον χαρακτήρα-όχημα της φάρσας του.

Έτσι και τώρα, ο Εγγλέζος κωμικός ντύθηκε ηγέτης μιας επιτροπής πολιτικού αγώνα, ανέβηκε στη σκηνή της πολιτικής συγκέντρωσης πλαισιωμένος πειστικά (και χρήσιμα) από σεκιουριτάδες, και άρχισε να τραγουδά άσμα απίθανο παροτρύνοντας και πολλούς από τους παρευρισκομένους να επαναλαμβάνουν του στίχους. Οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ήταν του τύπου: «Ομπάμα , τι να τον κάνουμε, να τον εμβολιάσουμε γρίπη απ' την Γουχάν, Χίλαρι Κλίντον τι να την κάνουμε κι αυτή, να την κλειδώσουμε κάπου όπως κάναμε παλιά, ο Φάουτσι δεν ξέρει που παν τα τέσσερα, πρέπει να πίνει μπάφους, ο Κορονοϊός είναι φιλελεύθερη φάρσα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τι να τον κάνουμε, να τον καρατομήσουμε όπως κάνουν οι Σαουδάραβες» και πάει λέγοντας. 

Ρεσιτάλ από τον ρηξικέλευθο πολιτικό κωμικό, που αν τον ακούσεις να μιλάει υποστηρίζει τις θέσεις του καλύτερα κι από κοινωνιολόγο για την, έτσι κι αλλιώς, κακάσχημα φαρσική εποχή που ζούμε.