«Stay the Fuck at Home»: Ο Σάμιουελ Τζάκσον διαβάζει το ποίημα της εποχής μας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:54
2/4

«Stay the Fuck at Home»: Ο Σάμιουελ Τζάκσον διαβάζει το ποίημα της εποχής μας

Όταν οι πολιτικοί δε μπορούν να γίνουν πειστικοί, αναλαμβάνει δουλειά ο κατάλληλος άνθρωπος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν μια δεκαετία περίπου, ο αμερικανός συγγραφέας Άνταμ Μάνσμπακ ανέβασε για πλάκα στο Facebook ένα κείμενο στο οποίο παρουσίαζε ένα υποθετικό βιβλίο με τίτλο «Go the Fuck to Bed». Το post προήλθε από την απελπισία που προέκυπτε επειδή η μικρή του κόρη έβρισκε δεκάδες δικαιολογίες για να μην κοιμηθεί και είχε ως αποτέλεσμα άμεσες απαντήσεις από φίλους που πετούσαν την ιδέα για την εικονογράφηση αυτής της απελπισίας και τη προσαρμογή της σε παιδικό βιβλίο. Έτσι γεννήθηκε το ομώνυμο βιβλίο, που περιγράφεται ως «παιδικό βιβλίο για ενήλικες» με σαρωτική επιτυχία από το ξεκίνημα της κυκλοφορίας του. 

Γυρνώντας στο σήμερα και την εποχή του social distancing, ο Τζίμι Κίμελ οργάνωσε έναν έξυπνο τρόπο που συνδέει το βιβλίο με τη δημόσια προτροπή να παραμένουν οι περισσότεροι στα σπίτια τους. Ουσιάστικά άκουσε κι αυτός το κοινό καθώς εδώ και μέρες κυκλοφορούσαν διάφορα memes με πρωταγωνιστή τον Σάμιουελ Τζάκσον και τα δεκάδες «motherfucker» του ως ιδανικός τρόπος για να πειστεί ο κόσμος και να μην πολυκυκλοφορεί. 

Η φόρμουλα που βρέθηκε ήταν μια προσαρμογή του βιβλίου του Μάνσμπακ στις τωρινές συνθήκες και ένα απολαυστικό διάβασμά του από τον Τζάκσον. Κάπως έτσι, γεννήθηκε ένα μικρό ποίημα, το «Stay the Fuck at Home» που το βλέπουμε παρακάτω συνοδευόμενο, αναμενόμενα, από αρκετά «μπιπ» - περιλαμβάνει και την κουβέντα με τον Κίμελ, η απαγγελία ξεκινά στα έξι λεπτά.