Ο «Robocop» του Νιλ Μπλόμκαμπ θα έχει ρετρό στολή και σενάριο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:10
3/7

Ο «Robocop» του Νιλ Μπλόμκαμπ θα έχει ρετρό στολή και σενάριο

Ο σκηνοθέτης που αγαπά τα δυστοπικά σενάρια και τα ρομπότ ξαναβγάζει τον Robocop στους δρόμους του Ντιτρόιτ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν ένα χρόνο περίπου γράφαμε για τη νέα πορεία που θέλει να τραβήξει η MGM σχετικά με το franchise του «Robocop», καθώς το ριμέικ που έγινε το 2014 ξεχάστηκε αμέσως. Τότε ήταν που ανακοινώθηκε πως το στούντιο βάζει μπρος το «Robocop Returns» δίνοντας τα κλειδιά της σκηνοθεσίας στον Νοτιοαφρικανό Νιλ Μπλόμκαμπ που εδώ και χρόνια προσπαθεί να αναλάβει κάποιο από τα γνωστα franchises στο χώρο του sci-fi. Ο Μπλόμκαμπ, αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά με την ανάπτυξη μιας ταινίας «Alien» που δεν έγινε ποτέ, έκανε το 2015 το «Chappie» το οποίο κατά κάποιο τρόπο συγγενεύει με το «Robocop». 

Το αξιοσημείωτο όμως στο project «Robocop Returns» είναι πως θα στηρίζονταν σε ένα σενάριο που έγραψαν οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας, Εντ Νόιμιερ και Μάικλ Μάινερ, στα τέλη της δεκαετίας του 80 ως πρόταση για σίκουελ της ταινίας του Φερχόφεν. Το στούντιο προτίμησε τελικά τον γνωστό από τον κόσμο των κόμικ, Φρανκ Μίλερ για σεναριογράφο της δεύτερης ταινίας και το σενάριο των 2 έμεινε αχρησιμοποίητο για χρόνια. 

Το σενάριο μπήκε σε διαδικασία επικαιροποίησης, χωρίς όμως να υπάρξουν νέα από τότε. Πρόσφατα, ο Μπλόμκαμπ ξεκίνησε μια κουβέντα με fans της ταινίας στο Twitter, δίνοντας τις απαραίτητες ενημερώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, το project παραμένει ενεργό, και το σενάριο των Νόιμιερ και Μάινερ διορθώντεται από τον Τζάστιν Ρόουντς, που έγραψε και το επερχόμενο «Terminator». Ο Μπλομκαμπ έγραψε ότι πηγαίνει καλά και θα θυμίζει κάτι σαν «συνέχεια που θα έκανε ο Φερχόφεν», επιβεβαιώνοντας αυτό που ακούστηκε από την αρχή, ότι δηλαδή η ταινία αψηφά τα σίκουελ που έγιναν τότε και θα είναι απευθείας συνέχεια του πρώτου φιλμ - αυτό που έκανε δηλαδή η Blumhouse με το «Halloween» και πέτυχε.  

Ο Μπλόμκαμπ ανέφερε επίσης και την επιστροφή στην κλασική στολή του Robocop, ως συνέχεια όσων είχαν πει παλιότερα οι 2 σεναριογράφοι, ότι η όλη παραγωγή και το σενάριο θα διακατέχονται από μια old school λογική. Αναμένουμε.