Απολαύστε το «Meeting People is Easy» των Radiohead! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:14
24/1

Απολαύστε το «Meeting People is Easy» των Radiohead!

Καθαρό, ανεκτίμητο δώρο από το Public Library της σημαντικότερης μπάντας της τελευταίας 25ετίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αν βρίσκεσαι εδώ και διαβάζεις αυτές τις γραμμές οι πιθανότητες να μην γνωρίζεις τι εστί Public Library είναι ανυπολόγιστα μικρές. Ωστόσο ας ποντάρουμε ότι ενδιαφέρθηκαν και οι αμύητοι: Το Public Library λοιπόν είναι ένας διαδικτυακός τόπος με τα πάντα γύρω από κάθε επίσημη έκφανση των Radiohead. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά τους δίσκους, τα EP, κείμενα, pdf, βίντεο, κλιπ του YouTube, με λίγα λόγια οτιδήποτε σχετιζόμενο επίσημα με την ήδη ιστορική μπάντα.

Το λίαν συναρπαστικό όμως οπτικοακουστικό μετάλλευμα που μπορείς να εξορύξεις από το Public Library, είναι το Meeting People is Easy. Το οποίο και είναι ένα αναφαίρετο κομμάτι σύγχρονης κουλτούρας - όχι απαραίτητα μόνο ποπ κουλτούρας - ένα ντοκιμαντέρ του 1998 που χρονικογραφεί μια μπάντα σε περιοδεία, μια μπάντα στο όριο (της δημιουργίας, της αντοχής...), τον Τομ Γιορκ στην ημιπαράλυση της απώλειας της σωφροσύνης, την εθνογραφική αντίληψη της μουσικής, την μόδα (όχι μόνο τα ρούχα), το εξελισσόμενο, αποπροσανατολιστικό, έρημο και κατάμεστο μαζί αστικό τοπίο του κόσμου και άλλα πολλά και ωραιότερα που θα ανακαλύψει κανείς μαζί του και μόνος του.

Ταυτόχρονα βλέπεις τα γεννοφάσκια της πειραματικότερης συνέχειας της μπάντας στον 21ο αιώνα (πρωτίστως «Kid A» και «Amnesiac») και οπωσδήποτε εμπλουτίζεις και την αντίληψη που γεννά το καλύτερο, λέμε εμείς, πόνημα άλμπουμ των Radiohead που είναι το «Οk Computer».

Απολαύστε το ντοκιμαντέρ εδώ