Ένα «ήσυχο» σίκουελ ετοιμάζεται! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:38
26/4

Ένα «ήσυχο» σίκουελ ετοιμάζεται!

Σε αντιστοιχία με το περσινό «Τρέξε!», το «Ήσυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι έκανε «φασαρία» στα ταμεία και στις κριτικές, και ετοιμάζεται για σίκουελ.

Από τον Πάνο Γκένα

Το γοητευτικό, καλλιτεχνικό ζευγάρι (και στη ζωή) Τζον Κραζίνσκι και Έμιλι Μπλαντ, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία πρωτότυπη ταινία τρόμου, και παίζοντας με το είδος και τα κλισέ του, προκάλεσαν ανατροπή στα ταμεία (πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως), σάρωσαν τις κριτικές και παρέδωσαν με το «Ήσυχο Μέρος» μία αυθεντική κινηματογραφική έκπληξη.

Η ταινία πετυχαίντας το σωστό timing σχολιάζει σε κοινωνικό επίπεδο τη «σιωπή» απέναντι στην επιβίωση και μέσα από το λαοφιλές είδος του τρόμου, δοκιμάζει το κωμικό, indie ταλέντο του Κραζίνσκι στη σκηνοθεσία. Μπορεί οι περισσότερες ταινίες εκεί έξω να επιζητούν τον θόρυβο, αλλά η ταινία του Κραζίνσκι κάνει τη διαφορά με ένα ευφάνταστο σεναριακό εύρημα.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Paramount ετοιμάζει το σίκουελ μετά την τεράστια αποδοχή της ταινίας: «Δουλεύουμε ήδη το σίκουελ με τα παιδιά», δήλωσε ο CEO του στούντιο Τζιμ Γιανόπουλος. «Αν μου λέγατε πέντε χρόνια πριν ότι ένα σχεδόν βωβό φιλμ, με πρωταγωνιστή τον αστείο τύπο από το "The Office", θα γινόταν επιτυχία στην Paramount, θα έλεγα "Πρέπει να δουλέψω για την Paramount"!».

Ο Κραζίνσκι (μεταξύ άλλων σεναριογράφος και του «Γη της Επαγγελίας» του Γκας Βαν Σαντ) είχε δηλώσει για το «Ήσυχο Μέρος» πως «...ζω με τις φοβίες που έχει κάθε νέος γονιός. Πώς θα προστατέψω τις κόρες μου, πώς θα είμαι καλός πατέρας. Θέλεις να φροντίσεις ώστε να παιδιά σου να είναι υγιή, χαρούμενα κι ασφαλή, να τρέφονται σωστά, να μορφώνονται... Ανάγνωσα την ιστορία ως μια τρομακτική μεταφορά αναφορικά με το τι χρειάζεται για να είναι κανείς γονιός. […] Κι άρχισα να ακούω, κυριολεκτικά τα πάντα. Τον ήχο που κάνει ένα παπούτσι όταν πατάς ή όταν το βγάζεις, τον ήχο των μαχαιροπήρουνων…».

Είστε έτοιμοι για να (ξανα)τρομάξετε σιωπηλά;