Όλος ο πλανήτης παίζει σκάκι: Το Netflix γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «The Queen's Gambit» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:40
24/11

Όλος ο πλανήτης παίζει σκάκι: Το Netflix γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «The Queen's Gambit»

H ψηφιακή πλατφόρμα ανακοίνωσε πως η σειρά με την Άνια Τέιλορ-Τζόι είναι η πιο πετυχημένη μίνι σειρά μυθοπλασίας που έχει παρουσιάσει ως σήμερα, ανεβαίνοντας στην κορυφή των προτιμήσεων σε 63 συνολικά χώρες. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η εβδομάδα ξεκίνησε για το Netflix με μια ανακοίνωση που αφορούσε την πρωτοφανή επιτυχία της σειράς «The Queen's Gambit», όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Η πλατφόρμα ως γνωστόν δε δίνει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το περιεχόμενό της, παρά μόνο μια δεκάδα δημοφιλέστερων ταινιών ή σειρών ανά χώρα και τώρα προχώρησε στην κοινοποίηση μιας σειράς από νούμερα. Σύμφωνα λοιπόν με το δίκτυο, 62 εκατομμύρια λογαριασμοί σε όλο τον κόσμο είδαν το «Queen's Gambit». Το «είδαν» βέβαια είναι μια πολύ σχετική έννοια, καθώς σύμφωνα με παλιότερες διευκρινήσεις της πλατφόρμας, μετρούσε λογαριασμούς που είδαν έστω και δύο λεπτά από μια ταινία ή σειρά. 

Όπως και να 'χει, το Netflix θέλησε να δώσει μια πιο επίσημη μορφή σε αυτό που φαίνεται σε όλα σχεδόν τα social media τον τελευταίο μήνα, το ότι όλος ο πλανήτης μιλά για μια σειρά που ούτε πολύ ακριβή είναι, ούτε φαίνονταν να προορίζεται ως κόλλημα όλων. Και η επιρροή που έχει ξεπέρασε την πλατφόρμα, καθώς το βιβλίο του Γουόλτερ Τέβις κάνει τρελές πωλήσεις 27 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, ενώ μεγάλα διαδικτυακά μεγαζιά μιλούν για τρομακτική αύξηση στις πωλήσεις σκακιέρων και το Google ανακοινώνει η πως οι αναζητήσεις γύρω από το πώς παίζεται το σκάκι έχουν ανέβει υπερβολικά. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το Netflix ανέφερε πως η σειρά πήγε στο top-10 92 χωρών, ενώ στις 63 από αυτές ανέβηκε στην κορυφή, αναφέροντας χώρες όπως η Αγγλία, η Αργεντινή, το Ισραήλ και η Ν. Αφρική. 

Ο δημιουργός της σειράς, Σκοτ Φρανκ, έδωσε μια δήλωση στο Hollywood Reporter σχετική με την επιτυχία της σειρας: «Είναι ενθουσιασμένος με την ανταπόκριση του κοινού. Είναι όλα πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε.Μίλησα με τους παραγωγούς, τα μέλη του καστ και όλους όσους με έναν να φαίνομαι καλύτερος από ότι είμαι και είναι όλοι ευγνώμονες προς το κοινό που αφιέρωσε χρόνο γι' αυτή τη σειρά.»