Politics & the City! Η Σίνθια Νίξον θέτει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:49
20/3

Politics & the City! Η Σίνθια Νίξον θέτει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Η Σίνθια Νίξον, η δημοφιλής Μιράντα του «Sex and the City», ζητά ψήφο εμπιστοσύνης!

Από τον Πάνο Γκένα

«Είναι μία εποχή για να είσαι ορατή», δηλώνει η Σίνθια Νίξον στο βίντεο του YouTube που κυκλοφόρησε για να ανακοινώσει την εκστρατεία της. «Είναι μία εποχή για αγώνα».

Με το πολιτικο σκηνικό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να χρήζει αλλαγής, μετά την εκλογή Τραμπ, και τις κοινωνικές αλλαγές που επιφέρει το #MeToo, η Σίνθια Νίξον καταθέτει την υποψηφιότητά της για Κυβερνήτης της πατρίδας της, της Νέας Υόρκης, δηλώνοντας πως «θέλουμε μία Νέα Υόρκη των πολλών, κι όχι των λίγων».

Η ιστοσελίδα της Νίξον επικεντρώνεται στις προοδευτικές ανησυχίες σχετικά με την ανισότητα του εισοδήματος, την υγειονομική περίθαλψη και τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Η Νίξον αποσαφηνίζει άλλλωστε πως δεν έζησε ποτέ εκτός της Νέας Υόρκης και δηλώνει «περήφανη απόφοιτη δημόσιου σχολείου και περήφανη γονέας παιδιού σε δημόσιο σχολείο». Παράλληλα εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός πως η Νέα Υόρκη αντιπροσωπεύει την εικόνα του «απίστευτου πλούτου και της ακραίας φτώχειας».

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Σίνθια Νίξον από το ρόλο της Μιράντα Χόμπς στο τηλεοπτικό «Sex and the City» του ΗΒΟ (1998-2004). Η Νίξον, που ένας από τους πρώτους ρόλους της ήταν στο βραβευμένο με 8 Όσκαρ Amadeus», έχει κερδίσει δυο βραβεία Emmy για τα «Sex and the City» και «Law & Order: SVU», και δυο βραβεία Τόνι για τα «The Little Foxes» και «Rabbit Hole». Πρόσφατα παρέδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της στο «Ήρεμο Πάθος» του Τέρενς Ντέιβις.