Ο Χοάκιν Φίνιξ μεταμορφώνεται σε Ναπολέοντα Βοναπάρτη για το «Kitbag» του Ρίντλεϊ Σκοτ! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:02
15/10

Ο Χοάκιν Φίνιξ μεταμορφώνεται σε Ναπολέοντα Βοναπάρτη για το «Kitbag» του Ρίντλεϊ Σκοτ!

Ιστορικός ρόλος για τον οσκαρούχο 46χρονο ηθοποιό, μένει να δούμε εάν το υποσχόμενο πρεστίζ μιας παραγωγής Ρίντλεϊ Σκοτ, με όλα τα καλά και τα κακά της, θα εκπληρωθεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«Υπάρχει το υλικό ενός στρατηγού στο 'kitbag' [σ.σ. ο στρατιωτικός σάκκος, το ΄'λουκάνικο'] κάθε στρατιώτη» και η επικείμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ θα εξετάσει τις απαρχές του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, καθώς και την ασταθή, παθιασμένη σχέση του με την Τζοζεφίνα.

Ο Ναπολέων, για εκείνους που πιθανόν δεν γνωρίζουν, υπήρξε περίφημος στρατάρχης, που έφτασε ως την (αυτο)ανακήρυξή του ως αυτοκράτορα της Γαλλίας από το 1804 μέχρι το 1814. Με τις εκστρατείες του κατέστη ένα από τα διασημότερα πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας, μέχρι και την περιώνυμη ήττα του στο Βατερλώ. Η δύση της ζωής του τον βρήκε δις εξόριστο, πρώτα στην Νήσο Έλμπα κι εν συνεχεία σε αυτή την Αγίας Ελένης, όπου και πέθανε το 1821 σε ηλικία σχεδόν 52 ετών.

Η ταινία παίρνει σειρά στο πρόγραμμα του ασίγαστου πραγματικά Ρίντλεϊ Σκοτ, που βαίνοντας στα 83 του εργάζεται μανιωδώς. Μόλις ολοκλήρωσε την παραγωγή του «Last Duel», με τους Ματ Ντέιμον, Άνταμ Ντράιβερ και Μπεν Άφλεκ, τον Μάρτιο ξεκινά το «Gucci» με την Lady Gaga (και κάτι Πατσίνο, Ντε Νίρο να συμπληρώνουν τη διανομή) και, θεωρητικά, αμέσως μετά ξεκινά ο...Ναπολέοντας. Στο σενάριο θα βρεθεί ο Ντέιβιντ Σκάρπα, με τον οποίον έκαναν μαζί το «All the Money in the World», προς τριετίας.

Τον όπως και να το κάνουμε βαρύ ρόλο έχουν υποδυθεί κάμποσοι ηθοποιοί στο παρελθόν (ο Ροντ Στάιγκερ, ο Μάρλον Μπράντο, ο Ίαν Χολμ, ο Χέρμπερτ Λομ), με σχετική επιτυχία ομολογουμένως, αν και οι ταινίες καθαυτές δεν περιλαμβάνονται ιδιαίτερα στις κινηματογραφικές συζητήσεις. Αναμένουμε τον τετράκις οσκαρικό υποψήφιο, με τη φήμη του βυθιζόμενου στους ρόλους, ηθοποιό, φρέσκο πλέον και από το πρώτο του αγαλματίδιο.

Θυμίζουμε ότι Σκοτ και Φίνιξ έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, με επιτυχία, στον «Μονομάχο».