Τρέιλερ «Dolor y Gloria»! Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά Πενέλοπε & Αντόνιο για το δικό του «8½» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:45
31/1

Τρέιλερ «Dolor y Gloria»! Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά Πενέλοπε & Αντόνιο για το δικό του «8½»

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει το δικό του «8½» και ξανασυναντά δυο αγαπημένους πρωταγωνιστές, την Πενέλοπε Κρουζ και τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Από τον Πάνο Γκένα

Έπειτα από το αλέγρο «Δεν Κρατιέμαι», το αταξινόμητο «Δέρμα που Κατοικώ» και την εσωστρεφή «Julieta», ο άνθρωπος που μας χάρισε τα «Ψηλά Τακούνια» και το «Όλα για τη Μητέρα μου» επιστρέφει με ένα κινηματογραφικό σχέδιο προσωπικό, μα τόσο οικείο. Ο Αλμοδόβαρ ξαναβρέθηκε με τη μούσα του Πενέλοπε Κρουζ και τον αγαπημένο του Αντόνιο Μπαντέρας, για την επόμενη ταινία του «Dolor y Gloria» (Πόνος και Δόξα). Να θυμίσουμε πως ο Αντόνιο Μπαντέρας και η Πενέλοπε Κρουζ είχαν μία σύντομη κοινή εμφάνιση στο «Los Amantes Pasajeros» του Αλμοδόβαρ.

Το 21ο κινηματογραφικό βήμα του ακολουθεί μία σειρά από «συναντήσεις, φυσικές ή αναμνήσεις, ενός σκηνοθέτη που βρίσκεται στο λυκόφως του». Κι αν η παραπάνω σύνοψη σας θυμίζει το «8 1/2» του Φελίνι, είναι γιατί ο Αλμοδόβαρ θα εξερευνήσει τη δημιουργία, κινηματογραφική και θεατρική, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καλλιτέχνης στο να ξεχωρίσει την Τέχνη από την προσωπική ζωή.

Όπως αναφέρει το Variety, το «Dolor y Gloria» θα έχει ως βασικά θέματα «τις πρώτες αγάπες, τις δεύτερες, τη μητρότητα, τη θνητότητα, έναν ηθοποιό-συνεργάτη του σκηνοθέτη, τις δεκαετίες '60, '80, το σήμερα, το κενό και την αδυναμία να ολοκληρώσεις μία ταινία». 

Δείτε το πρώτο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ισπανία στις 22 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείται η εκτός συνόρων πρεμιέρα της να γίνει στις Κάννες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ «Dolor y Gloria»! Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά Πενέλοπε & Αντόνιο για το δικό του «8½»
  • Τρέιλερ «Dolor y Gloria»! Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά Πενέλοπε & Αντόνιο για το δικό του «8½»