Τέρμα τα αινίγματα! Ο Πολ Ντέινο είναι ο Γρίφος στο νέο «Batman» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:03
18/10

Τέρμα τα αινίγματα! Ο Πολ Ντέινο είναι ο Γρίφος στο νέο «Batman»

Μετά από την απομάκρυνση του Τζόνα Χιλ από την Γκόθαμ, ο ταλαντούχος Πολ Ντέινο έδωσε απάντηση στις ερωτήσεις του Γρίφου.

Από τον Πάνο Γκένα

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση πως ο Τζόνα Χιλ δεν συμφώνησε για τον επόμενο «Βatman» σε σκηνοθεσία Ματ Ριβς και πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον, οι παραγωγοί ανακοίνωσαν τον αντικαταστάτη του και η επιλογή δεν χωρά καμία ερώτηση! Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Πολ Ντέινο (το εντυπωσιακό σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Wildlife» το απολαύσατε πέρσι στις Νύχτες Πρεμιέρας), με εξαιρετικές συμμετοχές στα «Little Miss Sunshine» και «Θα Χυθεί Αίμα» (άξιος απέναντι σε έναν σαρωτικό Ντάνιελ Ντέι Λιούις) θα υποδυθεί τον Γρίφο της Γκόθαμ Σίτι.

Η Warner Bros κυκλοφόρησε Δελτίο Τύπου που αναφέρει πως ο Ντέινο θα αναλάβει το ρόλο του Έντουαρντ Νάστον, παραλλαγή του ονόματος Έντουαρντ Νίγκμα που έχει ο Γρίφος στα κόμικ. Κάπως έτσι λειτούργησε άλλωστε η DC και στον πρόσφατο «Τζόκερ» δίνοντας στον χαρακτήρα ένα νέο όνομα (Άρθουρ Φλεκ). Ο Γρίφος, λοιπόν, ένας από τους πιο δημοφιλείς ανταγωνιστές του Μπάτμαν επιστρέφει κινηματογραφικά μετά την εύπλαστα, αστεία ερμηνεία του Τζιμ Κάρεϊ στο «Batman για Πάντα» του 1995.

Πριν λίγες μέρες η Ζόι Κράβιτς ανακοινώθηκε ως νέα Catwoman, ενώ η παραγωγή έχει κλείσει τον καρατερίστα Τζέφρι Ράιτ για το ρόλο του επιθεωρητή Γκόρντον. Το σίγουρο είναι πως το σύμπαν του «Batman» φαίνεται πως επιστρέφει σε μία πιο ρεαλιστική - κατά Νόλαν - εκδοχή, ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία και τη πρόσφατη βράβευση με Χρυσό Λέοντα του «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ. Όχι πως υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις που συσχετίζουν τα δυο κινηματογραφικά πρότζεκτ, αλλά η αίσθηση πως η DC κινείται πλέον σε μία πιο «γειωμένη» προσέγγιση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Γκόθαμ είναι έντονη.

Το νέο «Batman» δεν έχει ακόμα επίσημη ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων, αλλά η Warner προσανατολίζεται στα τέλη 2019 - αρχές 2020. Σύμφωνα με μία πρόσφατη συνέντευξη του πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Πάτινσον στο Variety ο καινούργιος Μπάτμαν θα μοιάζει περισσότερο με ντετέκτιβ, οπότε είναι πιθανό ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς να προσανατολίζεται σε μία ταινία νουάρ ύφους.

Οι απορίες θα λυθούν στις 25 Ιουνίου 2021, ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες.