Το εργοστάσιο σοκολάτας ξαναλειτουργεί με τον σκηνοθέτη του «Paddington» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:50
13/2

Το εργοστάσιο σοκολάτας ξαναλειτουργεί με τον σκηνοθέτη του «Paddington»

Ο Πολ Κινγκ είναι κοντά σε συμφωνία με τη Warner για μια νέα προσαρμογή του σύμπαντος του Ρόαλντ Νταλ στη μεγάλη οθόνη.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Πολ Κινγκ απολαμβάνει και φέτος την κριτική αλλά και την εμπορική αποδοχή της δουλειάς που έκανε στο δεύτερο «Paddington», κάτι που είχε συμβεί και στο πρώτο φιλμ, και όπως είναι αναμενόμενο γίνεται περιζήτητος για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί με ένα άλλο ισχυρο τίτλο της αγγλικής παιδικής λογοτεχνίας, την ιστορία του Willy Wonka, την οποία θέλει να ξαναφέρει στη μεγάλη οθόνη η Warrner, ευελπιζόντας σε μια νέα σειρά ταινιών, εμπνευσμένη από τον κόσμο το Ρόαλντ Νταλ.

Ο Κινγκ μαζί με τον παραγωγό του από το «Paddington», Ντέιβιντ Χέιμαν, θα βασιστούν πρωτίστως στο «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», το παραμύθι που έχει μεταφερθεί ήδη 2 φορές με επιτυχία στον κινηματογράφο. Η πρώτη ήταν το 1971 όταν ο Τζιν Γουάιλντερ έκανε τον Γουόνκα πολύ δημοφιλή στην ποπ κουλτούρα της εποχής, ενώ η δεύτερη ήταν η απόπειρα του Τιμ Μπέρτον το 2005, με τον Τζόνι Ντεπ στον αντίστοιχο ρόλο.

Παράλληλα, η Warner έχει ήδη στην κατοχή της μια ακόμη διασκευή του Νταλ, το «The Witches», με ένα σενάριο που γράφτηκε από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ήδη αναζητείται σκηνοθέτης πρώτης γραμμής για να τρέξει το project. Οι ειδήσεις αυτές σε συνδυασμό με τη συμφωνία του στούντιο για ένα πιθανό «Cat in the Hat» σύντομα, εντείνουν τις φήμες ότι η Warner αφήνει για λίγο στον πάγο τις παραγωγές της με τη DC μέχρι να ξεκαθαρίσει τί ακριβώς ζητά δημιουργικά από αυτές και να προσωρήσει με ακόμη καλύτερο σχεδιασμό, καθώς ήταν φανερό ότι το «Justice League» δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.