Τρέιλερ «Ophelia»: Η Ντέιζι Ρίντλεϊ δίνει φως στη σκοτεινή ιστορία του Άμλετ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:00
2/5

Τρέιλερ «Ophelia»: Η Ντέιζι Ρίντλεϊ δίνει φως στη σκοτεινή ιστορία του Άμλετ

Μήνες μετά την πρεμιέρα της στο Sundance, μια νέα μεταφορά του πασίγνωστου σεξπιρικού έργου παρουσιάζει τις πρώτες της εικόνες. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κανείς μάλλον δεν φαίνεται να γκρινιάζει για τη νιοστή κινηματογραφική μεταφορά του Σεξπιρικού «Άμλετ», έχοντας αυτή τη φορά ως επίκεντρο την Οφηλία, καθώς το πρωτογενές υλικό παραμένει τόσο αγαπημένο, αλλά κυρίως τόσο πολύπλευρο που εύκολα κάθε παραλλαγή αποδεικνύει τη διαχρονικότητά του. Βέβαια το «Ophelia», μετά την πρεμιέρα του στο Sundance, έρχεται με μέτριες κριτικές και η καθυστέρησή του στο χώρο της διανομής αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. 

Στο τρέιλερ γίνονται σαφείς οι προθέσεις της Αυστραλέζας Κλερ ΜακΚάρθι, καθώς οι φωτεινότατες εικόνες υποστηρίζουν τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος στην Οφηλία, αφήνοντας πίσω το σκοτάδι που σκεπάζει την ιστορία του Άμλετ και ό,τι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Ντέιζι Ρίντλεϊ σε μια από τις εκτός «Star Wars» απόπειρές της, ενώ πλάι της ο Τζορτζ ΜακΚέι έχει τον ρόλο του Άμλετ, σε ένα καστ που συναντούμε τη Ναόμι Γουότς αλλά και έναν Κλάιβ Όουεν εμφανώς έξω από τα νερά του.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.