Το Athens Open Air Film Festival δηλώνει «ΠΑΡΟΥΣΑ» στο Athens Pride - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:34
16/5

Το Athens Open Air Film Festival δηλώνει «ΠΑΡΟΥΣΑ» στο Athens Pride

H καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή της πόλης στέκεται περήφανα φέτος δίπλα στο Athens Pride με την προβολή, με ελεύθερη είσοδο της ταινίας «Το Παιχνίδι των Λυγμών» | 8 Ιουνίου | Πλατεία Αυδή.

Tο φετινό Athens Pride επανέρχεται στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία. Με τη δήλωση «ΠΑΡΟΥΣΑ» το Athens Pride γιορτάζει φέτος όλες τις θηλυκότητες.

Ειδικά για φέτος, το κεντρικό Φεστιβάλ και Παρέλαση θα συνοδευτεί από το Athens Pride Week (1-8 Ιουνίου) με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορία, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, σπορ και πάρτι. 

Το 8ο Athens Open Air Film Festival συμμετέχει περήφανα στην εβδομάδα αυτή, με την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Νιλ Τζόρνταν, «Το Παιχνίδι των Λυγμών» («The Crying Game», 1992), το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου στην Πλατεία Αυδή, με ελεύθερη είσοδο!

Βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90 έχει ως πρωταγωνιστή ένα μετανοημένο εκτελεστή του ΙΡΑ ο οποίος συναντά απρόσμενη λύτρωση και ασυνήθιστη αγάπη στο πρόσωπο της ερωμένης ενός θύματός του.

Μόνο που τίποτα δεν είναι τόσο απλό στον πανούργο κινηματογραφικό ιστό που υφαίνει ο σπουδαίος Ιρλανδός σκηνοθέτης, συνδυάζοντας πολιτικό θρίλερ, μοντέρνο νουάρ και ερωτικό δράμα σε έναν σύνθετο και γεμάτο ανατροπές στοχασμό πάνω στη μυστηριώδη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ηθικής και στα παράδοξα παιχνίδια της μοίρας και της ζωής. Όσοι θεατές έχουν ήδη δει την ταινία και θα σπεύσουν να την ξαναδούν, καλό είναι να φυλάξουν το μυστικό της κρυμμένο σε όσους θα την παρακολουθήσουν για πρώτη φορά. 

Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζέι Ντέιβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ
Διάρκεια: 111’ / Ωρα Έναρξης: 21:30

Το πλήρες πρόγραμμα του Athens Pride Week με ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα για τους επιμέρους χώρους βρίσκεται στο: www.athenspride.eu & www.facebook.com/athenspride.