Η Μαργκό Ρόμπι είναι κοντά στο να υποδυθεί τη Σάρον Τέιτ στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Ταραντίνο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:21
14/3

Η Μαργκό Ρόμπι είναι κοντά στο να υποδυθεί τη Σάρον Τέιτ στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Ταραντίνο

Από τους «Μπάσταρδους» και το «Django» στον Τσαρλς Μανσον και το 1969. 

Από τον Πάνο Γκένα

Δέκα (σχεδόν) χρόνια μετά το «Άδωξοι Μπάσταρδη» (2009) και έξι μετά το «Django, Ο Τιμωρός», ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ξαναβρίσκουν τον Κουέντιν Ταραντίνο στο επόμενο, αμφιλεγόμενο κινηματογραφικό βήμα του, μετά τους «Μισητούς 8». 

Από αυτά που γνωρίζουμε ήδη, η νέα ταινία του Ταραντίνο με τον σινεφιλικό τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood», θα αναφέρεται στη δολοφονία της Σάρον Τέιτ από τους οπαδούς του Μάνσον το 1969. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Variety Τζάστιν Κρολ, ο Ρόμαν Πολάνσκι θα είναι βασικός χαρακτήρας της ταινίας, και ο σκηνοθέτης προσανατολίζεται σε ένα νέο πρόσωπο για το ρόλο του Πολωνού κινηματογραφιστή (η αλήθεια είναι πως πριν μερικά χρόνια ο Ματιέ Αμαλρίκ θα ήταν ιδανικός). Ο Πολάνσκι ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό, ρόλο που είναι πιθανό να υποδυθεί στην ταινία η Μαργκό Ρόμπι.

Η Ρόμπι ήταν εδώ και μήνες το όνομα που συνόδευε τη συγκεκριμένη είδηση και το Deadline αναφέρει πως η ηθοποιός που φέτος βρέθηκε να διεκδικεί το Όσκαρ Α' Γυναικείου για την ερμηνεία της στο «Εγώ, η Τόνια», βρίσκεται σε συζητήσεις για να κλείσει η τελική συμφωνία. Αν τελικά πει το «ναι», η Ρόμπι θα ξανασυνεργαστεί με τον Ντι Κάπριο πέντε χρόνια μετά τον σκορσεζικό «Λύκο της Γουόλ Στριτ».

Σε δήλωσή του ο Ταραντίνο περιγράφει το φιλμ σαν μία «ιστορία που λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες του 1969, στην ακμή του χίπι Χόλιγουντ». Ο Ντι Κάπριο θα υποδυθεί τον Κλιφ Ντάλτον, πρώην αστέρα των γουέστερν, που προσπαθεί να επανακάμψει στο Χόλιγουντ και ο Πιτ τον Κλιφ Μπουθ, τον κασκαντέρ που αντικαθιστούσε τον Κλιφ στις δύσκολες σκηνές. «Και οι δυο αγωνίζονται να πετύχουν σε ένα Χόλιγουντ που δεν αναγνωρίζουν πια. Όμως ο Ρικ έχει δίπλα του μία διάσημη γειτόνισσα... τη Σάρον Τέιτ», συμπληρώνει ο Ταραντίνο.

«Δουλεύω το σενάριο τα τελευταία πέντε χρόνια, έζησα στο Λος Άντζελες το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, συμπεριλαμβανομένου του 1969, όταν ήμουν 7 χρονών... Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα πω αυτή την ιστορία του L.A., κι ενός Χόλιγουντ που δεν υπάρχει πια. Επίσης δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για τη δυναμική συνεργασία των Ντι Κάπριο και Πιτ, ως Ρικ και Κλιφ», πρόσθεσε ο Ταραντίνο, ο οποίος έχει προτείνει έναν ακόμη ρόλο (ειδικά γραμμένο γι' αυτόν) στον Αλ Πατσίνο.

Η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου 2019, ημερομηνία που δεν επιλέχθηκε διόλου τυχαία μιας και σηματοδοτεί την 50η επέτειο από τη δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ. Απέναντί της θα βρεθεί η κινηματογραφική μεταφορά των παιδικών μυθιστορημάτων φαντασίας «Artemis Fowl», δια χειρός Κένεθ Μπράνα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ταινία του Ταραντίνο έχει σινεφιλικό χαρακτήρα και βασικό πρωταγωνιστή έναν κασκαντέρ - φτάνει να θυμηθεί κανείς το «Death Proof» του 2007, ενώ όσοι ξέρουν περισσότερα για την υπόθεση, παραδέχονται πως το θέμα της δεν είναι όντως ο Μάνσον, όπως άλλωστε είχε διευκρινίσει και ο Ταραντίνο («Δεν είναι για τον Τσαρλς Μάνσον, αλλά για το 1969»). Η ταινία ομολογουμένως πέτυχε μία απίστευτη συγκυρία, αφού ανακοινώθηκε λίγο πριν τον θάνατο του Τσαρλς Μάνσον σε ηλικία 83 ετών την Κυριακή 19/11.  

Τους προηγούμενους μήνες ο Ταραντίνο ολοκλήρωσε την έρευνα αγοράς σχετικά με τη διανομή της ταινίας του, αποφασίζοντας να αποσχιστεί από την εταιρεία Γουάινστιν - εταιρεία που τον στήριξε από την εποχή του «Reservoir Dogs» (1992) και διένειμε από τότε όλες τις ταινίες του, μέχρι και τους «Μισητούς 8». Η νέα ταινία θα διανεμειθεί από τη Sony.

Να θυμίσουμε πως πριν από ένα χρόνο, ο Ταραντίνο είχε δηλώσει πως ενδιαφέρεται για μία ταινία με θέμα το 1970. Όχι όμως για τον κινηματογράφο της δεκαετίας του '70, αλλά για το συγκεκριμένο έτος, το οποίο θεωρεί κομβικό σημείο για την επανάσταση του Νέου Χόλιγουντ. Η ιδέα του προέκυψε από το αριστουργηματικό βιβλίο του Μαρκ Χάρις «Pictures at a Revolution: Five Movies and the Birth of the New Hollywood», το «καλύτερο βιβλίο που γράφτηκε για τον κινηματογράφο αυτή την δεκαετία» σύμφωνα με τον Κουέντιν (αν και το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 2009).

Με δεδομένο πως τα τέλη του '60 και η δεκαετία του '70, ήταν η τελευταία Χρυσή Εποχή του αμερικάνικου κινηματογράφου, και ο Ταραντίνο ο άνθρωπος που γνωρίζει καλά τους κώδικες, τον επιδραστικό μύθο και το χιούμορ του, ίσως τελικά το επόμενο σχέδιο του να είναι και το πιο σινεφιλικό. 

Διαβάστε ακόμα
Δεύτερες σκέψεις της Sony για τη νέα ταινία του Ταραντίνο
Ο Ταραντίνο απαντά σε όσα τον κατηγορεί η Ούμα Θέρμαν για το «Kill Bill»
Η Ούμα Θέρμαν συγχωρεί τον Ταραντίνο για το επικίνδυνο ατύχημα στα γυρίσματα του «Kill Bill»
Ο Ταραντίνο απολογείται δημόσια για σχόλια που έκανε στο παρελθόν για την υπόθεση Πολάνσκι

Δολοφονίες που συντάραξαν το Χόλιγουντ: H υπόθεση της Σάρον Τέιτ
«Ήξερα και έπρεπε να κάνω περισσότερα»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλά για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν