Ο Κουέντιν Ταραντίνο ζητά να μην αποκαλύψετε spoilers του «Κάποτε στο Χόλιγουντ» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:33
21/5

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ζητά να μην αποκαλύψετε spoilers του «Κάποτε στο Χόλιγουντ»

Η πολυαναμενόμενη ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο προβάλεται σήμερα στις Κάννες και ο σκηνοθέτης ζητά με ανοιχτή επιστολή να μην διαρρεύσουν spoilers!

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί να μην είναι το τελευταίο «Avengers», το επόμενο «Star Wars» ή το φινάλε του «Game of Thrones», ο Κουέντιν Ταραντίνο ζητά όμως από τους θεατές της αποψινής προβολής του «Κάποτε στο Χόλιγουντ» σιγή ιχθύος. 

«Αγαπώ το σινεμά, αγαπάτε το σινεμά. Είναι ένα ταξίδι στο οποίο ανακαλύπτεις μία ιστορία για πρώτη φορά.

Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ στις Κάννες για να μοιραστώ το "Κάποτε στο Χόλιγουντ" με το κοινό του Φεστιβάλ. Το καστ και το συνεργείο δούλεψαν πολύ σκληρά για να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο, και το μόνο που ζητώ απ' όλους είναι να αποφύγουν οτιδήποτε αποτρέψει τους επόμενους θεατές να βιώσουν την ταινία με τον ίδιο τρόπο.

Ευχαριστώ»

Για να είμαστε ακριβείς, στην ανοιχτή επιστολή ο Ταραντίνο δεν αναφέρει τη λέξη σπόιλερ (το post χρησιμοποιεί το hashtag #NoSpoilersInHollywood) αλλά κάνει λόγο για την εμπειρία της πρώτης θέασης. Για ποιο λόγο όμως, από τη στιγμή που η πλοκή της ταινίας και η εξέλιξή της είναι δεδομένη;

Μήπως ο δαιμόνιος δημιουργός έχει όντως κάποιες κρυφές ανατροπές και στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» αλλάζει την ιστορία και τα γεγονότα του 1969 συστήνοντας ένα παράλληλο σύμπαν, ανάλογο με εκείνο που έχτισε στο «Άδωξοι Μπάσταρδη»;

Με βασικά συστατικά το Χόλιγουντ του 1969, τις μαζικές δολοφονίες της «οικογένειας» Μάνσον, τις αναμενόμενες σινεφίλ αναφορές (που ξεκινούν ήδη από τον τίτλο) και ένα απίστευτο καστ, η καινούργια ταινία του δημοφιλούς δημιουργού είναι φορτισμένη ήδη με υπέρμετρες προσδοκίες. Σε δήλωσή του ο ίδιος την περιγράφει σαν μία «ιστορία που λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες του 1969, στην ακμή του χίπι Χόλιγουντ». 

Μετά το «Άδωξοι Μπάσταρδη» και «Django, Ο Τιμωρός», οι Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο συναντούν ξανά τον σκηνοθέτη. Μαζί τους η Μαργκό Ρόμπι (υποδύεται την Σάρον Τέιτ), ο Αλ Πατσίνο, ο Λουκ Πέρι (στον τελευταίο δυστυχώς ρόλο της καριέρας του), o Ντέιμιαν Λιούις (ως Στιβ ΜακΚουίν), η Ντακότα Φάνινγκ, ο Εμίλ Χιρς, ο Μπρους Μπερν (στο ρόλο που αρχικά θα βλέπαμε τον μακαρίτη Μπαρτ Ρέινολντς), η Λίνα Ντάναμ, ο Ράφαλ Ζαβιερούκα (θα υποδύεται τον Ρόμαν Πολάνσκι), η Μάγια Χοκ, καθώς και πολλά reunions (Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Κερτ Ράσελ) συμπληρώνουν το λαμπερό καστ.

Στην Ελλάδα το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» θα κυκλοφορήσει 22 Αυγούστου από την Feelgood Entertainment.