Τρέιλερ: Την Πρωταπριλιά ο Τζόρνταν Πιλ σας καλεί επίσημα στη «Ζώνη του Λυκόφωτος» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:37
22/2

Τρέιλερ: Την Πρωταπριλιά ο Τζόρνταν Πιλ σας καλεί επίσημα στη «Ζώνη του Λυκόφωτος»

Το CBS φέρνει  ξανά τη θρυλική σειρά που πρωτοπροβλήθηκε το 1959.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Τρέξε!» του Τζόρνταν Πιλ βραβεύτηκε πριν πένα χρόνο με Όσκαρ Πρωτότυπου σεναρίου και όταν κυκλοφόρησε η ταινία, μερίδα της κριτικής το περιέγραφε ως μια αφρο-αμερικανική εκδοχή της «Ζώνης του Λυκόφωτος». Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι του CBS, οι οποίοι έδωσαν εντολή στον Πιλ να ξεκινήσει την παραγωγή και ανάπτυξη σεναρίων για ένα νέο κύκλο επεισοδίων. Τώρα, αρκετούς μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, το CBS δηλώνει περήφανα πως η τηλεοπτική σειρά ανθολογίας επιστρέφει και μάλιστα σε μία ημερομηνία ορόσημο και δεν είναι ψέμα!

Τα πρώτα δυο επεισόδια θα προβληθούν τη Δευτέρα 1η Απριλίου και τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κάθε Πέμπτη. «Πολλές φορές αυτή τη χρονιά ήταν σαν να ζούμε στη Ζώνη του Λυκόφωτος, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη συγκυρία για να την επανασυστήσουμε στο σύγχρονο κοινό», είχε δηλώσει Τζόρνταν Πιλ, ενώ ο εκτελεστικός παραγωγός Σάιμον Κίνμπεργκ συμπλήρωσε πως «Η ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση είναι ένα όνειρο που γίνεται αληθινό, και χαίρομαι πολύ που το μοιράζομαι με τον Τζόρνταν».

Ο Πιλ είχε ανησυχίες στο να αναλάβει τα χρέη του οικοδεσπότη της σειράς, φοβούμενος πως το πρόσωπό του έχει συνδυαστεί με κωμωδίες, αλλά τελικά αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα: «Ο Ροντ Σέρλινγκ ήταν ένας ασυμβίβαστος οραματιστής που έριξε φως σε κοινωνικά ζητήματα της εποχής και παράλληλα προφήτευσε δικά μας. Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω την κληρονομιά του για μία επόμενη γενιά ως φύλακας του "Twilight Zone."», συμπλήρωσε ο Πιλ, η νέα ταινία του οποίου «Us» κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο.

Το «Twilight Zone» βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στις οθόνες μας μετά τη χρυσή πενταετία 1959-1964 και τους αξέχαστους προλόγους του Ροντ Σέρλινγκ. Η σειρά ξαναγυρίστηκε τη δεκαετία του '80, όπου κράτησε τρεις σεζόν, παίχτηκε άλλη μια το 2002, χωρίς επιτυχία, με παρουσιαστή τον Φόρεστ Γουίτακερ, ενώ είχε γίνει προσπάθεια να ξαναγυριστεί το 2012 υπό τις οδηγίες του Μπράιαν Σίνγκερ χωρίς όμως τελικά να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη:
«Nightmare at 20,000 Feet»: Το καινούριο «Twilight Zone» κάνει ριμέικ σε ένα από τα πιο διάσημα επεισόδια της κλασικής σειράς