Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ προστίθεται στο πολυπληθές καστ της νέας ταινίας του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:58
22/7

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ προστίθεται στο πολυπληθές καστ της νέας ταινίας του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο σκηνοθέτης συμφώνησε με τη Universal για δύο ταινίες τα επόμενα τέσσερα χρόνια και δουλεύει εντατικά στην προετοιμασία της πρώτης. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ανακοίνωσε πως υπέγραψε με τη Universal για την παραγωγή και διανομή δύο ταινιών (2021 και 2023) που βασίζονται σε δύο αντιστοίχως original ιστορίες γραμμένες από τον ίδιο, κάτι που σύμφωνα με τη δήλωσή του ήταν και ο κύριος λόγος που συμφώνησε. Οι ταινίες ορίζονταν ως θρίλερ από τον ίδιο. 

«Υπάρχουν καλά στούντιο εκεί έξω, όμως μόνο η Universal δείχνει πως θεωρεί αναγκαία την κυκλοφορία ταινιών με αυθεντικά σενάρια που δεν βασίζονται σε ιστορίες που προϋπάρχουν. Είναι οι καλύτεροι στο να βρίσκουν το κατάλληλο κοινό για καινούργιες ιστορίες. Πιστεύω πως οι ταινίες με original σενάρια είναι αναγκαίες για τη μακροβιότητα της εμπειρίας του σινεμά.  Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω πάλι μαζί τους και να φέρω ξανά στην οθόνη νέες ιστορίες τα επόμενα χρόνια» ήταν τα όσα είπε τότε και παρά τα όσα άλλαξαν στον κόσμο μας στο μεσοδιάστημα, ο ίδιος προετοιμάζεται εντατικά για το γύρισμα της πρώτης. 

Μέσα στην πανδημία ο Σιάμαλαν δεν μπορούσε να κάνει γυρίσματα, έκλεινε όμως ηθοποιούς για τους ρόλους που έχει σκεφτεί, φτάχνοντας ένα εντυπωσιακό καστ. Έχουν συμφωνήσει ήδη οι Ελίζα Σκάνλεν («Babyteeth», «Little Women»), Τόμασιν ΜακΚένζι («Jojo Rabbit»), Άαρον Πιερ («Krypton»), Άλεξ Βολφ («Hereditary»), Βίκι Κριπς («Phanton Thread»), Άμπι Λι («The Neon Demon») και Κεν Λιουνγκ («The Sopranos», «Lost»), ενώ η τελευταία προσθήκη που ανακοινώθηκε χθες είναι αυτή του Γκαέλ  Γκαρσία Μπερνάλ. Το project του Σιάμαλαν έχει ως συνήθως τον χαρακτηρισμό του μυστικού, κάτι στο οποίο αρέσκεται ο ίδιος δίνοντας ελάχιστες λεπτομέρειες για τα σενάριά του λίγο πριν την κυκλοφορία κάθε ταινίας - ως τώρα δεν έχει δώσει τίποτα.

Και οι δυο ταινίες της συμφωνίας είχαν προγραμματιστεί για Φεβρουάριο (2021 και 2023 αντίστοιχα), τις περιόδους δηλαδή που κυκλοφόρησαν οι ταινίες του Σιάμαλαν τα τελευταία χρόνια, όμως η πανδημία θα φέρει την πρώτη σε διαφορετική περίοδο, με τη Universal προς το παρόν να την έχει τοποθετήσει για τις 23 Ιουλίου του επόμενου έτους.