14:58
17/9

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ετοιμάζει 2 θρίλερ τα επόμενα χρόνια που θα βασιστούν σε original ιστορίες

Ο σκηνοθέτης συμφώνησε με τη Universal για δύο ταινίες τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος πως το στούντιο εμπιστεύεται τις ιστορίες του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στις αρχές του 2019, το «Glass» ετοιμάζονταν να παρουσιαστεί στο κοινό ως μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και ως σημαία της περιβόητης «επιστροφής» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν που ποτέ δεν έρχεται, παρά το κολπάκι με το «Split» που συνδέθηκε απρόοπτα με τον «Άφθαρτο» δημιουργώντας ένα ιδιόμορφο σύμπαν από τις ταινίες του σκηνοθέτη. Το «Glass» αποδείχθηκε διχαστικό αλλά και μια ακόμη ιστορία που παγιδεύτηκε στην ανάγκη του σκηνοθέτη να την υπερβαίνει, με τον Σιάμαλαν να ξεμπερδεύει πλέον με αυτό τον κόσμο και να ξεκινά να δημιουργεί νέους. 

Ο Σιάμαλαν ανακοίνωσε χθες πως υπέγραψε με τη Universal για την παραγωγή και διανονή δύο ταινιών (2021 και 2023) που βασίζονται σε δύο αντιστοίχως original ιστορίες γραμμένες από τον ίδιο, κάτι που σύμφωνα με τη δήλωσή του ήταν και ο κύριος λόγος που συμφώνησε. Οι ταινίες ορίζονται ως θρίλερ από τον ίδιο. 

«Υπάρχουν καλά στούντιο εκεί έξω, όμως μόνο η Universal δείχνει πως θεωρεί αναγκαία την κυκλοφορία ταινιών με αυθεντικά σενάρια που δεν βασίζονται σε ιστορίες που προϋπάρχουν. Είναι οι καλύτεροι στο να βρίσκουν το κατάλληλο κοινό για καινούργιες ιστορίες. Πιστεύω πως οι ταινίες με original σενάρια είναι αναγκαίες για τη μακροβιότητα της εμπειρίας του σινεμά.  Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω πάλι μαζί τους και να φέρω ξανά στην οθόνη νέες ιστορίες τα επόμενα χρόνια.»

Και οι ταινίες δυο θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Φεβρουάριο (2021 και 2023 αντίστοιχα), τις περιόδους δηλαδή που κυκλοφόρησαν οι ταινίες του Σιάμαλαν τα τελευταία χρόνια.