Ο Κρίστοφερ Νόλαν ξεκαθάρισε πως δεν θα γυρίσει το επόμενο «Τζέιμς Μποντ» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:03
20/2

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ξεκαθάρισε πως δεν θα γυρίσει το επόμενο «Τζέιμς Μποντ»

Ο σκηνοθέτης παρέμενε ως τώρα μέσα σε μικρή, ανεπίσημη λίστα με υποψήφιους για την 25η ταινία του franchise, όμως αφήνει πλέον αυτή την πιθανότητα για κάποια από τις επόμενες. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν από αρκετούς μήνες, στο συνδρομητικό κομμάτι του IMDB όπου οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να βλέπουν όλα τα updates στην παραγωγή των μελλοντικών ταινιών, το «Bond 25» όπως είναι ακόμη ο προσωρινός τίτλος της ταινίας, πρόσθεσε στα credits του ως εταιρία παραγωγής την Syncopy, την εταιρία δηλαδή του Κρίστοφερ Νόλαν. Αμέσως το νέο άρχισε να διαδίδεται παντου, προκαλώντας μικροπανικό, με τους παραγωγούς της ταινίας να αφαιρούν άμεσα την πληροφορία και να μην ανακοινώνουν κάτι.

Στους μήνες που ακολούθησαν, ακόμη και στην προώθηση του «Dunkirk», ο Νόλαν ρωτήθηκε πολλές φορές για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον 007 και μιλούσε πάντα με κολακευτικά λόγια για τη σειρά ταινιών, δείχνοντας πως ακόμη και αν η συνεργασία αυτή δε γίνει τώρα, θα γίνει σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό είπε και πρόσφατα μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μέσα στα πλάνα του η σκηνοθεσία του επόμενου φιλμ της σειράς, αλλά σίγουρα θα ήθελε να το κάνει αργότερα. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα, είπε: «Δεν θα το κάνω εγώ. Είναι σίγουρο. Θα ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία Μποντ και πιστεύω πως οι 2 παραγωγοί, η Μπάρμπαρα Μπροκόλι και ο Μάικλ Γουίλσον, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όπως και ο Σαμ Μέντες που ανέλαβε τις τελευταίες ταινίες. Δε νομίζω πως με χρειάζονται τώρα, αλλά πάντα αντλώ έμπνευση από τις ταινίες της σειράς και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους στο μέλλον.»

Το όνομα του σκηνοθέτη αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, καθώς το φιλμ έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2019 και τα χρονικά περιθώρια δεν είναι πλέον αρκετά - ίσως άλλωστε και αυτός να είναι ένας βασικός λόγος που ο Νόλαν δε θέλει να δουλέψει τώρα για το project. Από τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται, σβήστηκε και αυτό του Ντενί Βιλνέβ που καταπιάστηκε πλέον με το «Dune», ενώ ως φαβορί παραμένουν οι Γιαν Ντεμάνζ («'71») και Ντέιβιντ Μακένζι («Hell or High Water»).