Το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ξεκίνησε γυρίσματα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:22
31/1

Το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ξεκίνησε γυρίσματα

Ο εργασιομανής Μεξικάνος παραμυθάς συνεργάζεται με ένα σπουδαίο καστ για τη νέα σινεφιλική του εξόρμηση.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο αγαπητός Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιστρέφει μετά τον οσκαρικό θρίαμβο της «Μορφής του Νερού» σε σινεφίλ, νουάρ μονοπάτια.

Το «Nightmare Alley» σε παραγωγή Searchlight Pictures (το Fox έφυγε πια από τον τίτλο) αποτελούσε πρότζεκτ που είχε ανακοινώσει ο σκηνοθέτης στα τέλη του 2017 πριν ακόμη κερδίσει το Όσκαρ και πλέον ξεκίνησε γυρίσματα στον Καναδά. Με την ευκαιρία η εταιρεία παραγωγής κυκλοφόρησε την επίσημη σύνοψη της ταινίας, σύμφωνα με την οποία:

Στο NIGHTMARE ALLEY, ένας φιλόδοξος εργαζόμενος σε λούνα παρκ (Μπράντλεϊ Κούπερ) με ταλέντο στο να χειραγωγεί κόσμο με προσεκτικά διαλεγμένες λέξεις συναντά μία γυναίκα ψυχίατρο (Κέιτ Μπλάνσετ) που είναι πιο επικίνδυνη απ' αυτόν.

Μαζί με τους Μπλάνσετ και Κούπερ, το καστ συμπληρώνουν η Ρούνι Μάρα (άρα έχουμε ένα «Κάρολ» reunion!), ο Ρίτσαρντ Τζένκινς που κέρδισε εντυπώσεις και μία οσκαρική υποψηφιότητα στη «Μορφή του Νερού», ο Γουίλεμ Νταφό, η Τόνι Κολέτ και οι Μάικλ Σάνον, Ρον Πέρλμαν σε άλλη μία συνεργασία με τον ντελ Τόρο μετά το «The Shape of Water» και «Hellboy» αντίστοιχα.

Η Ρούνι Μάρα υποδύεται τη Μόλι, μία εργαζόμενη του λούνα παρκ, ο Γουίλεμ Νταφό θα είναι ο Κλεμ, επικεφαλής του «καρναβαλικού» σόου, ο Ρον Πέρλμαν είναι ο Μπρούνο ο Δυνατός και ο Ρίτσαρντ Τζένκινς θα αναλάβει το ρόλο του βιομήχανου Έζρα Γκριντλ, διαπρεπούς μέλους της υψηλής κοινωνίας. Τη σεναριακή διασκευή, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, ανέλαβε ο σκηνοθέτης μαζί με την πρώην μούσα (και πρώην σύζυγο) του ονειρικά φαντασιόπληκτου Γκάι Μάντιν, Κιμ Μόργκαν. 

«Νιώθω γεμάτος έμπνευση και ενθουσιασμό απέναντι σ' αυτό το λαμπρό καστ», δήλωσε ο ντελ Τόρο. «Η Κιμ Μόργκαν κι εγώ δουλέψαμε με πολύ πάθος για να φέρουμε στην οθόνη τον σκοτεινό, ακατέργαστο κόσμο και τη γλώσσα του Γουίλιαμ Γκρέσαμ. Και τώρα μας ενώνει μια υπέροχη ομάδα καλλιτεχνών και τεχνικών, που θα το ζωντανέψουν».

Το «Nightmare Alley» αποτελεί ριμέικ της ταινίας του 1947, φιλμ νουαρ της FOX σε σκηνοθεσία Έντμουντ Γκούλντινγκ, σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Grand Hotel» (1932). Στην ταινία ένας νεαρός άντρας που εργάζεται ως βοηθός ενός μέντιουμ σε περιοδεύοντα θιάσο αποφασίζει να κυνηγήσει τη δική του καριέρα. Η σχέση του όμως με μία ψυχίατρο θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του.

Να θυμίσουμε πως στην τιμητική τελετή που ακολούθησε την αποκάλυψη του αστεριού προς τιμήν του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Hollywood Walk of Fame, ο σκηνοθέτης δήλωσε πως η ταινία του δεν θα έχει μεταφυσικά στοιχεία αλλά θα πρόκειται για μία πολύ σκοτεινή ιστορία. «Θα είναι Ακατάλληλη με κεφαλαίο Α. Διπλό Α!», τόνισε.  

Κι ένα μικρό trivia.

Στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 2007 η Κέιτ Μπλάνσετ είχε παρουσιάσει το βραβείο Ξενόγλωσσης ταινίας μαζί με τον Κλάιβ Όουεν. Ένθερμη υποστηρίκτρια του «Λαβύρινθου του Πάνα» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, η Μπλάνσετ δεν μπόρεσε να κρύψει επί σκηνής την έκπληξή της, όταν ανοίγοντας τον φάκελο διάβασε πως νικήτρια ταινία ήταν «Οι Ζωές των Άλλων» του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ από τη Γερμανία.

Η ζωή όμως κάνει κύκλο, ο ντελ Τόρο είνα διπλά οσκαρούχος και 13 χρόνια μετά η Μπλάνσετ θα τον συναντήσει στο νέο, φιλόδοξο κινηματογραφικό του «παραμύθι».