Νέοι κανόνες στα παρασκήνια των Όσκαρ για την προστασία των φακέλων με τους νικητές - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:10
23/1

Νέοι κανόνες στα παρασκήνια των Όσκαρ για την προστασία των φακέλων με τους νικητές

Οι παραγωγοί των Όσκαρ έχουν συμφωνήσει με τους υπεύθυνους της εταιρίας PwC, που διατηρεί τον έλεγχο και την ασφάλεια των φακέλων, σε μια σειρά από έξτρα κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί το περσινό φιάσκο.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στην εποχή των εκατοντάδων πληροφοριών, κάτι που έγινε πριν από ένα χρόνο περίπου μπορεί να μοιάζει πολύ μακρινό αλλά δε μειώνει τη σοβαρότητά του. Αυτό λοιπόν που έγινε πέρυσι στα Όσκαρ, το μπέρδεμα δηλαδή με τον φάκελο της καλύτερης ταινίας και την ανακοίνωση λάθος ταινία από τους Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ. αντιμετωπίστηκε από την Ακαδημία με βαριές δηλώσεις την επόμενο διάστημα και μια μεγάλη σιωπή που συνεχίζεται ως σήμερα. 

Η σιωπή μεταφράζεται πια ως προετοιμασία. Οι ιθύνοντες της Ακαδημίας είχαν ανακοινώσει πως δε σκοπεύουν να χαλάσουν την πολυετή συμφωνία με την PricewaterhouseCoopers (PwC) για τον έλεγχο και την ασφάλεια των αποτελεσμάτων, εξαιτία του περσινού συμβάντος. Όλο αυτό τον καιρό δουλεύουν μαζί με σκοπό να μη ξανασυμβεί ποτέ αντίστοιχο γεγονός και σύμφωνα με δηλώσεις του Τιμ Ράιαν, προέδρου της PwC, έχουν συμφωνήσει σε μια σειρά από βελτιωτικές κινήσεις έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φιάσκο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ράιαν, θα αλλάξουν 5 πράγματα, που φυσικά δε θα επηρεάσουν εμάς στην τηλεοπτική θέαση των βραβείων. Οι αλλαγές που προτάθηκαν και από τις 2 πλευρές και συμφωνήθηκαν είναι:

- Μέχρι τώρα, 2 εκπρόσωποι της εταιρίας εμφανίζονταν στα βραβεία με τη βαλίτσα που περιείχε τους φακέλους. Φέτος αυτοί θα είναι 3, με τον τρίτο να κάθεται μαζί με τους παραγωγούς του σόου στο control room και να έχει επίσης τη λίστα με τους νικητές, ως μια ασφαλιστική δικλείδα πως αν κάτι πάει στραβά μπορεί να διακοπεί αμέσως.

- Οι 2 περσινοί υπεύθυνοι αντικαταστάθηκαν από άλλους. Σύμφωνα με τον Ράιαν, δεν απολύθηκαν αλλά δουλεύουν σε άλλα πόστα της εταιρίας. Από τους 2 καινούριους, ο ένας είναι ο Ρικ Ρόζας που έχει κάνει αυτή τη δουλειά για 14 χρόνια στο παρελθόν.

- Οι παρουσιαστές του κάθε βραβείου θα παραλαμβάνουν τον φάκελο μαζί με τον stage manager και θα πιστοποιούν μαζί πως πρόκειται για τη σωστή κατηγορία.

- Και οι 3 συνεργάτες της PwC που θα βρίσκονται το βράδυ της απονομής στη θέση τους, θα μπορούν να παρακολουθούν όλες τις πρόβες, προτείνοντας την ταχύτερη λύση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά

- Τελευταία και σημαντικότερη μάλλον αλλαγή, είναι αυτή που πρότεινε από την πρώτη στιγμή η Ακαδημία. Κανείς από τους 3 συνεργάτες δε θα χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια του σόου και φυσικά δε θα ανεβάζει τίποτα στα social media. Οι περσινές φωτογραφίες λίγο πριν την απονομή του λάθους βραβείου ήταν για πολύ κόσμο βασική αιτία του μπερδέματος. 

Αναμφίβολα θα υπάρχει περίσσιο άγχος κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, καθώς ο εφιάλτης της περσινής απονομής είναι ακόμη σχετικά κοντινός, οπότε όλα τα παραπάνω αναμένεται να τηρηθούν. Θυμίζουμε πως η απονομή γίνεται φέτος στις 4 Μαρτίου.