Τρέιλερ «Μόγλι»: Σέρκις, Μπλάνσετ, Κάμπερμπατς σε ένα σκοτεινότερο «Βιβλίο της Ζούγκλας» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:39
9/11

Τρέιλερ «Μόγλι»: Σέρκις, Μπλάνσετ, Κάμπερμπατς σε ένα σκοτεινότερο «Βιβλίο της Ζούγκλας»

Η Warner παίρνει αποστάσεις από τις πιο παιδικές διασκεύες του διάσημου βιβλίου του Κίπλινγκ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το προ διετίας «Βιβλίο της Ζούγκλας» του Τζον Φαβρό ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της Ντίσνεϊ τα τελευταία χρόνια, όμως δεν ήταν η μόνη ταινία που φτιάχνονταν με βάση το γνωστό βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Η Warner είχε ξεκινήσει από το 2013 τη δική της προσπάθεια, εμπλέκοντας πολλά γνωστά ονόματα στη σκηνοθεσία και έχοντας ως κίνητρο γι΄αυτούς πως δεν ενδιαφέρεται για μια παιδική ταινία αλλά για κάτι πιο ενήλικό.

Ήδη από το 2013 είχε ακουστεί το όνομα του Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου για τη σκηνοθεσία, αργότερα ακούστηκε το όνομα του Ρον Χάουαρντ μέχρι που τελικά το πρότζεκτ κατέληξε τον Άντι Σέρκις που ευελπιστούσε σε μια μεταμόρφωση του ήρωα σε σχέση με αυτά που ξέραμε ως τώρα. Σύμμαχος στην προσπάθεια του θα ήταν ο Αλφόνσο Κουαρόν που, ανεπίσημα τουλάχιστον, βοήθησε ως σύμβουλος.

Αν και η δεδομένη ημερομηνία εξόδου στους κινηματογράφους ήταν η 19η Οκτωβρίου, τελικά η «φυσική επιλογή» οδήγησε την ταινία στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix, με πρεμιέρα πλέον στις 7 Δεκεμβρίου 2018. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το Netflix για τον Mowgli. Θα αποφύγουμε τις συγκρίσεις με την άλλη ταινία και είναι ανακουφιστικό να μην νιώθουμε αυτή την πίεση. Έχω δει την τρισδιάστατη έκδοση και είναι εξαιρετική, μία διαφορετική οπτική από την έκδοση σε 2D, πολύ πλούσια και με μεγάλο βάθος, και θα υπάρξει κινηματογραφική συνιστώσα γι' αυτή... Με αυτό τον τρόπο μας επιτρέπεται να κυκλοφορήσουμε την ταινία χωρίς κανένα συμβιβασμό», δήλωσε ο Σέρκις.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία (αρκετά) χρόνια, ο Σέρκις μιλούσε με ενθουσιασμό για την επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποίησε στον «Μόγλι» στο κομμάτι των mo-cap ερμηνειών, κάτι στο οποίο ο ίδιος αποτελεί ερμηνευτική κορωνίδα. Η συγκεκριμένη τεχνολογική ανάπτυξη μετέφερε μάλιστα την αρχική έξοδο της ταινίας από το 2016 στο 2018. Ευχόμαστε οι νέες εξελίξεις να μην υπονομεύσουν το αποτέλεσμα.

Στον «Μόγλι» πρωταγωνιστεί ο νεοφερμένος Ρόουαν Τσαντ και μαζί του ο ίδιος ο Σέρκις (δε θα μπορούσε να λείπει!), ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Πίτερ Μιούλαν.