Πανεπιστημιακή έρευνα ισχυρίζεται πως το να πηγαίνεις στο σινεμά κάνει καλό σε σώμα και νου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:30
15/1

Πανεπιστημιακή έρευνα ισχυρίζεται πως το να πηγαίνεις στο σινεμά κάνει καλό σε σώμα και νου

Εμείς το ξέραμε, τώρα όμως προσπαθεί να το αποδείξει ομάδα ερευνητών από το University College του Λονδίνου.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Υπάρχει ένα αστείο που λέει πως σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα, αν προσθέσεις τη φράση «σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα» πριν από οτιδήποτε θέλεις να πεις θα γίνεις πιο πιστευτός ακόμη και αν γράφεις ασυναρτησίες. Το αστείο μπορεί και να ταιριάζει με την πανεπιστημιακή έρευνα της είδησης, αλλά επειδή τα εξαγόμενα αποτελέσματά της μας συμφέρουν, ας το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη. Το University College του Λονδίνου λοιπόν δημοσίευσε έρευνα σύμφωνα με την οποία το να πηγαίνεις στο σινεμά κάνει καλό. 

Για να βρίσκεστε εδώ και να διαβάζετε αυτό το άρθρο μάλλον το ξέρετε αυτό. Τι σημαίνει όμως το «κάνει καλό» των ερευνητών; Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίσκεψη στο σινεμά και η παρακολούθηση ταινίας είναι ένα είδος γυμναστικής και τόσο καλή για την υγεία μας όσο η ελαφριάς μορφής αεροβική γυμναστική ή το ταχύ περπάτημα - υποθέτουμε βέβαια πως η κατανάλωση τόνων ποπ κορν ή αναψυκτικών δε λαμβάνεται υπόψιν. Ακόμη, τα αποτελέσματα έδειξαν ευεργετικές συνέπειες στη μνήμη και στη συγκέντρωσή μας, με την υποσημείωση ότι μιλάμε πάντα για παρακολούθηση ταινίας σε αίθουσα αφου στο σπίτι υπάρχουν πολλοί παράγοντες περισπασμού και ποτέ η συγκέντρωση δεν είναι ίδια. 

Την έρευνα δημοσίευσαν οι συνήθως έγκυροι βρετανικοί Times αναφέροντας πως βασίστηκε σε 51 άγνωστους μεταξύ τους θεατές που παρακολούθησαν τον πρόσφατο «Αλαντίν». Αν ισχύουν τελικά όλα αυτά, χαρίζουμε απλόχερα τη μία από τις τρεις ευχές μας!