16:23
25/5

Ο Μάικλ Στούλμπαργκ και η Ελίζαμπεθ Μος γίνονται ζευγάρι για τις ανάγκες του «Shirley»

Το νέο φιλμ μιας από τις καλύτερες νέες αμερικανίδες σκηνοθέτριες, της Τζόζεφιν Ντέκερ, συνδέει μια μυστηριώδη εξαφάνιση με τα σκοτεινά μυστικά της ζωής της συγγραφέα Σίρλεϊ Τζάκσον.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Τζόζεφιν Ντέκερ είναι μια δημιουργός η οποία με κάθε της σκηνοθετική προσπάθεια εξερευνά τα όρια της κινηματογραφικής γλώσσας με μια ματιά προσωπική, αυθεντική και εξόχως πειραματική. Αν κάτι έχει όμως κατακτήσει η Αμερικανή σκηνοθέτης μέχρι στιγμής είναι ότι πλέον το κινηματογραφικό της αποτύπωμα είναι μοναδικό και αναγνωρίσιμο από χιλιόμετρο.

Η τελευταία της ταινίας, το «Madeline's Madeline» ενθουσίασε αρκετό κόσμο σε Σάντανς και Βερολίνο, με την ίδια πλέον να ανεβαίνει κατηγορία και να μπορεί να καταπιάνεται με πιο φιλόδοξες, και μεγαλύτερου προϋπολογισμού, ταινίες. Αυτό θα συμβεί με το «Shirley», την ταινία που θα γυρίσει φέτος το καλοκαίρι, ένα θρίλερ μυστηρίου που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σούζαν Σκαρφ Μέρελ, το οποίο με τη σειρά του έχει θέμα τη συγγραφέα ιστοριών τρόμου, Σίρλεϊ Τζάκσον.

Στην ταινία της θα πρωταγωνιστήσουν 2 ηθοποιοί με πολλές εύστοχες επιλογές τα τελευταία χρόνια, οι Μάικλ Στούλμπαργκ και Ελίζαμπεθ Μος. Η Μος θα υποδυθεί τη Σίρλεϊ Τζάκσον και ο Στούλμπαργκ τον σύζυγό της, καθηγητή πανεπιστημίου, Στάνλεϊ Έντγκαρ Χάιμαν και η ιστορία τους θα συνδυάζεται με την εξαφάνιση μιας φοιτήτριας το 1964 (έναν χρόνο πριν τον πρόωρο θάνατο της Τζάκσον). 

Τη προσαρμογή του σεναρίου έχει κάνει η Σάρα Γκέμπινς («I Love Dick») ενώ το φιλμ αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2019.