Τρέιλερ: Η Ελίζαμπεθ Μος είναι η Σίρλεϊ Τζάκσον στο έξοχα ντελιριακό «Shirley» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
19:23
8/5

Τρέιλερ: Η Ελίζαμπεθ Μος είναι η Σίρλεϊ Τζάκσον στο έξοχα ντελιριακό «Shirley»

Το νέο φιλμ μιας από τις καλύτερες νέες αμερικανίδες σκηνοθέτριες, της Τζόζεφιν Ντέκερ, συνδέει μια μυστηριώδη εξαφάνιση με τα σκοτεινά μυστικά της ζωής της συγγραφέα Σίρλεϊ Τζάκσον.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Τζόζεφιν Ντέκερ είναι μια δημιουργός που κάθε της σκηνοθετική προσπάθεια εξερευνά τα όρια της κινηματογραφικής γλώσσας με μια ματιά προσωπική, αυθεντική και εξόχως πειραματική. Αν κάτι έχει κατακτήσει η Αμερικανίδα σκηνοθέτις είναι ότι πλέον το κινηματογραφικό της αποτύπωμα είναι μοναδικό και αναγνωρίσιμο από χιλιόμετρο.

Πριν δυο χρόνια, η προηγούμενη ταινία της «Madeline's Madeline» ενθουσίασε αρκετό κόσμο σε Σάντανς και Βερολίνο (στην Ελλάδα την είδατε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας) και φέτος ανεβαίνει κατηγορία με ένα θρίλερ μυστηρίου που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σούζαν Σκαρφ Μέρελ και έχει ως θέμα του την θρυλική συγγραφέα ιστοριών τρόμου Σίρλεϊ Τζάκσον.

Στο «Shirley» πρωταγωνιστούν δυο από τους πιο ταλαντούχους, «εύστοχους» σύγχρονους ηθοποιούς, η Ελίζαμπεθ Μος ως Σίρλεϊ Τζάκσον και ο Μάικλ Στούλμπαργκ στο ρόλο του συζύγου της, καθηγητή πανεπιστημίου, Στάνλεϊ Έντγκαρ Χάιμαν. Η Ντέκερ παραδίδει ένα ψυχολογικό θρίλερ, που απέχει παρασάγγας από τη δομή και τη φόρμα ενός κλασικού biopic, ενώ η Ελίζαμπεθ Μος πλάθει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κινηματογραφικό πορτρέτο (διαβάστε την άποψή μας για το «Shirley» εδώ).

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε σήμερα για να πάρετε μία πρώτη γεύση και συστήνουμε υπομονή μέχρι να «ξεφυλλίσετε» μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.