Ο Ρόλαντ Έμεριχ γυρνά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παρέχοντας πατριωτισμό και ανατινάξεις στο τρέιλερ του «Midway» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:40
13/9

Ο Ρόλαντ Έμεριχ γυρνά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παρέχοντας πατριωτισμό και ανατινάξεις στο τρέιλερ του «Midway»

Η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Μίντγουεϊ γίνεται για τον γνωστό σκηνοθέτη ταινιών καταστροφής, άλλη μια ευκαιρία για ένα φασαριόζικο, αλλά και στομφώδες, θέαμα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο άρχοντας των ταινιών καταστροφής, Ρόλαντ Έμεριχ άφησε πίσω του το ανεπιτυχές σίκουελ του «Independence Day» και πηγαίνει στην εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για πρώτη φορά στη καριέρα του. Συγκεκριμένα, το «Midway» θα είναι η κινηματογραφική απόδοση της μεγάλης ναυμαχίας του Μίντγουεϊ ανάμεσα στον αμερικανικό και τον ιαπωνικό στόλο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου. 

Τα γεγονότα που οδήγησαν στη ναυμαχία των 2 χωρών είχε περιγράψει πριν χρόνια ο Μάικλ Μπέι στο δικό του πολεμικό έπος, «Pearl Harbor» με το οποίο το «Midway» δείχνει σε πρώτο βαθμό να μοιάζει αρκετά. Βλέποντας το τρέιλερ αντιλαμβάνεται κάποιος πως ο Έμεριχ χρησιμοποιεί ουσιαστικά το σκηνικό του πολέμου ως δικαιολογία για να ανατινάξει ό,τι βρει μπροστά του και να προσφέρει απλόχερα φασαρία, την ίδια ώρα που ποτίζει το περιεχόμενό του με ενέσεις πατριωτισμού.

Ο ίδιος είχε μιλήσει στη USA Today πρόσφατα αναφέροντας: «Η ταινία δεν δείχνει την Αμερική ως υπερδύναμη αλλά ως μια χώρα που μόλις είχε βγει από οικονομική κρίση και ήθελε να μείνει μακριά από τον πόλεμο, αλλά τελικά δε μπόρεσε να μην εμπλακεί. Ήταν μια απλούστερη εποχή αλλά και μια εποχή που θα έπρεπε να βάλεις τη ζωή σου σε κίνδυνο για να υποστηρίξεις τα ιδανικά σου.» Ο σκηνοθέτης κατάφερε να μαζέψει ένα μεγάλο καστ που αποτελείται από τους Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ και Γούντι Χάρελσον. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ. Η ταινία ανοίγει στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου, το σαββατοκύριακο πριν τη Veteran's Day, για ευνόητους λόγους.