Ο Μάρτιν Σκορσέζε εξυμνεί τον Άρι Άστερ προλογίζοντας την ειδική έκδοση του «Midsommar» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:22
7/7

Ο Μάρτιν Σκορσέζε εξυμνεί τον Άρι Άστερ προλογίζοντας την ειδική έκδοση του «Midsommar»

Η αναμενόμενη έκδοση που περιλαμβάνει το τρίωρο director's cut της ταινίας, κυκλοφορεί από την A24 με μια εισαγωγή-έκπληξη του ενός θρύλου του κινηματογράφου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

H A24 ετοιμάζεται για μια πανηγυρική έκδοση Blu-Ray που θα τιμήσει το «Midsommar» του Άρι Άστερ, ένα φιλμ για το οποίο η αγάπη του κόσμου μπορεί να μην αποτυπώνεται σε νούμερα εισιτηρίων, όμως η αφοσίωση όσων πίστεψαν σε αυτό θεωρείται δεδομένη. Γι' αυτό και έγινε κάπως σαν λαίκή απαίτηση η κυκλόφορία του σχεδόν τρίωρου director's cut, συνοδευόμενη από ένα βιβλίο γεμάτο έργα τέχνης που αποτυπώνουν τελετουργικά, καθώς και πρόλογο του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο τελευταίος δηλώνει φαν και των δύο ταινιών του Άστερ («Hereditary», «Midsommar») όπως διαβάζουμε στην προέκδοση των όσων λέει στο Entertainment Weekly. «Εντυπωσιάστηκα από την αρχή, όταν είδα το "Hereditary". Είδα έναν νεαρό σκηνοθέτη που προφανώς ήξερε ήδη από σινεμά. Τον γενικό έλεγχο, την ακρίβεια του κάδρου και της κίνησης μέσα στο κάδρο, το ρυθμό της δράσης, τον ήχο - ήταν όλα εκεί. Αλλά όσο η ταινία προχωρούσε άρχισε να με επηρεάζει με διάφορους τρόπους. Έγινε ενοχλητική σε σημείο που άρχισα να νιώθω άβολα, ειδικά στην εκπληκτική σκηνή του οικογενειακού δείπνου.»

Ο Σκορσέζε συνεχίζει λέγοντας για το «Midsommar» πως δεν ανήκει στις περιπτώσεις των ταινιών που γυρίζονται μετά από ένα αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο και συνήθως καταρρέουν υπό το βάρος των προσδοκιών. «Δε θέλω να πω πολλά γι' αυτό για να σας αφήσω να το ανακαλύψετε, όμως η δουλειά που έχει γίνει σε αυτό είναι εξίσου εντυπωσιακή με το "Hereditary", ίσως και περισσότερο, και καταφέρνει να βουτά μέσα σε συναισθήματα τόσο αληθινά αλλά και άβολα σαν αυτά που επέφερε η πρώτη ταινία. Και πέρα από αυτό περιέχει σκηνές, ειδικά στο τελευταίο του κομμάτι, που είναι δύσκολο να ξεχάσετε. Εγώ τουλάχιστον όχι.»

Μπορείτε να διαβάσετε όλο τον πρόλογο του Μάρτιν Σκορσέζε εδώ. Την ειδική έκδοση της ταινίας μπορείτε να προμηθευτείτε από το onine shop της A24