Η ζωή και ο θάνατος του Αλεξάντερ «MακΚουίν»: Ένα από τα ντοκιμαντέρ της χρονιάς απόψε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:38
21/9

Η ζωή και ο θάνατος του Αλεξάντερ «MακΚουίν»: Ένα από τα ντοκιμαντέρ της χρονιάς απόψε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η ταινία «ΜακΚουιν» προβάλλεται στον κινηματογράφο Ideal (20:00, 21/9). Διαβάστε περισσότερα εδώ και αγοράστε εισιτήρια online μέσω viva.gr.

Φαντασμαγορικό, ειλικρινές, εικαστικά πανέμορφο, τραγικό. Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή, την εκπληκτική καριέρα και τον θάνατο του επαναστάτη τη μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν, με την υπέροχη μουσική του Μάικλ Νάιμαν και μερικές από τις καλύτερες κριτικές της χρονιάς, προβάλλεται σήμερα στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Enfant terrible και γνήσιος οραματιστής της μόδας, αναρχικός προβοκάτορας της πασαρέλας, ένα δειλό παιδί από εργατική οικογένεια του Λονδίνου που κατάφερε να πυρπολήσει τον κόσμο της υψηλής ραπτικής με τις φλογερές δημιουργίες του, τραγικός αυτόχειρας. Αν υπήρχε τρόπος να συνοψίσει κανείς έστω και ελάχιστο από το δαιμόνιο ταλέντο, τον άγρια όμορφο κόσμο και τη μετεωρική πορεία ζωής, τέχνης και θανάτου που πρόλαβε να χαράξει ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν στον σύντομο βίο του, τον εφευρίσκει αυτό το ντοκιμαντέρ.

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τα φαντασμαγορικά σόου του σχεδιαστή, μια πλειάδα επωνύμων, συνεργατών και φίλων που μιλούν αποκαλυπτικά για εκείνον, αισθητική αντίληψη που αντλεί από τις γκραν γκινιόλ εξτραβαγκάνζες του και η θεσπέσια μουσική του Μάικλ Νάιμαν γίνονται τα πολύτιμα συστατικά μιας ταινίας που συνεπαίρνει το βλέμμα, ενώ δουλεύει υπογείως ώστε να σου ραγίσει την καρδιά.