Μαριόν Κοτιγιάρ και Άνταμ Ντράιβερ θα τραγουδούν το 95% των διαλόγων της «Annette» του Λεός Καράξ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:17
27/4

Μαριόν Κοτιγιάρ και Άνταμ Ντράιβερ θα τραγουδούν το 95% των διαλόγων της «Annette» του Λεός Καράξ

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, το πολύπαθο πρότζεκτ του enfant terrible της Γαλλίας θέλει να σας πει ένα  μεγάλο κινηματογραφικό τραγούδι!

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Λεός Καράξ στην επίσκεψή του στην Αθήνα έξι χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, είχε εκμυστηρευτεί στο κοινό την πρόθεσή του να γυρίσει άμεσα ένα μιούζικαλ. Και ο δαιμόνιος σκηνοθέτης των «Εραστών της Γέφυρας» και του εκθαμβωτικού «Holy Motors» έλεγε αλήθεια! Και μπορεί το «Annette» να καθυστέρησε πολλάκις τα τελευταία χρόνια, όμως είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα το «ακούσουμε».

Μετά την επιτυχημένη πορεία του «La La Land» το μιούζικαλ ανακάμπτει ως είδος και μετά το ζεύγος Γκόσλινγκ-Στόουν, άλλο ένα μουσικό ζευγάρι ετοιμάζεται να μας κάνει να σιγομουρμουρήσουμε τα τραγούδια του. Ο Ανταμ Ντράιβερ (υποψηφιότητα για Όσκαρ στα «Ιστορία Γάμου», «Η Παρείσφρηση») και η Μαριόν Κοτιγιάρ («Ζωή σαν Τριαντάφυλλο», «Nine») θα μοιραστούν τους μουσικούς διαλόγους της επερχόμενης, πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του Καράξ με τίτλο «Annette». Η Κοτιγιάρ αντικατέστησε τελικά τη Μισέλ Γουίλιαμς («Το Μυστικό του Brokeback Mountain»), η οποία με τη σειρά της είχε προστεθεί στο καστ μετά την αποχώρηση της αρχικής πρωταγωνίστριας Ρούνι Μάρα.

Στην ταινία ο Άνταμ Ντράιβερ υποδύεται έναν stand-up κωμικό που καλείται να αντιμετωπίσει το θάνατο της συζύγου του, διάσημης τραγουδίστριας της όπερας, την ώρα που πρέπει να φροντίσει τη «χαρισματική» δίχρονη κόρη τους. 

Αποφεύγοντας το χολιγουντιανό στιλ και το θεατρικό Μπρόντγουεϊ, ο Καράξ επιθυμεί ένα υπερρεαλιστικό, μουσικό ιδίωμα για την ταινία και τα τραγούδια θα υπογράφουν οι Ron και Russell Mael των Sparks μαζί με τον μουσικό παραγωγό Marius De Vries («Moulin Rouge!»). Τα μέλη των Sparks μίλησαν πρόσφατα για την ταινία, λέγοντας πως το 95% των διαλόγων λέγεται τραγουδιστά και πως οι ίδιοι έχουν βάλει το χεράκι τους για κάτι αληθινά ξεχωριστό, κοντά στο στυλ τους, που δε θα μοιάζει με τα περισσότερο μιούζικαλ που έχουμε δει. Η ταινία, σύμφωνα με όσα είπαν, θα έκανε πρεμιέρα στις Κάννες και δεν πρόκειται να βολευτεί σε κάποιου είδους ψηφιακή μορφή φεστιβάλ, αλλά θα περιμένει κάποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ να προχωρήσει σε κανονική διοργάνωση καθώς είναι ζητούμενο η κινηματογραφική πρεμιέρα. Η ταινία είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, βρίσκεται στο τελικό στάδιο του μοντάζ και εμείς απλά αναμένουμε. 

Να θυμίσουμε πως συμπαραγωγός της ταινίας είναι η Wrong Men, εταιρεία που ίδρυσε το 2009 η Αλεξάνδρα Μπουσίου με τον Μπενουά Ρολάντ, υπεύθυνη για διεθνείς παραγωγές και ελληνικές ταινίες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό όπως τα «Xenia» του Πάνου Κούτρα και «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου.

Τελικά η Κάιλι Μινόγκ στο «Holy Motors» έδωσε έμπνευση!