Express Yourself! Η Μαντόνα γράφει (και θα σκηνοθετήσει) την κινηματογραφική της βιογραφία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:02
16/9

Express Yourself! Η Μαντόνα γράφει (και θα σκηνοθετήσει) την κινηματογραφική της βιογραφία

Come on... Vogue! Η Βασίλισσα της Ποπ θα μεταφέρει στο πανί την μουσική της ιστορία και αποφάσισε πως δεν υπάρχει κανένας καλύτερος να την αφηγηθεί από την ίδια.

Από τον Πάνο Γκένα

«I have a tale to tell» τραγουδά στην εισαγωγή της μπαλάντας «Live to Tell» και η αλήθεια είναι πως μετά από σαράντα χρόνια καριέρας, η Μαντόνα έχει να αφηγηθεί πολλά!

Τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ και πιο κερδοφόρα περφόρμερ συναυλιών στην ιστορία, με 335 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, 4.700 εξώφυλλα περιοδικών, 658 υποψηφιότητες βραβείων (και 225 νίκες), το φαινόμενο Μαντόνα στόχευε ανέκαθεν στο να κρατά σε εγρήγορση το ανυποψίαστο κοινό, το οποίο περίμενε να ακούσει και (κυρίως) να δει το επόμενο βήμα. Βασίλισσα της pop, συγγραφέας, ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας, σκηνοθέτης, τολμηρή ακτιβίστρια των LGBTQ δικαιωμάτων για δεκαετίες και με ενεργή ανθρωπιστική δράση μέσω του ιδρύματος Raising Malawi, η Μαντόνα έχει διαγράψει μία τεράστια, θρυλική καριέρα από τα πρώτα βήματα στη Νέα Υόρκη ως «Lucky Star» και στη συνέχεια ως προβοκάτορας των θρησκευτικών συμβόλων, σεξουαλικών απωθημένων, πολιτικών τοποθετήσεων και κοινωνικών στεγανών.

Control freak και αποκλειστική διαχειρίστρια της δημόσιας εικόνας της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ανακοίνωσε μία ταινία για την ζωή της, την οποία θα γράψει και θα σκηνοθετήσει η ίδια. Πριν μερικά χρόνια είχε δηλώσει άλλωστε πως δεν θα έδινε τα δικαιώματα σε κανένα για να μεταφέρει τη ζωή της στο σινεμά, όταν είχε ερωτηθεί με αφορμή την επιτυχία των κινηματογραφικών, μουσικών βιογραφιών «Bohemian Rhapsody» και «Rocketman».

«Θέλω να μεταφέρω το απίστευτο ταξίδι που έχω κάνει στη ζωή ως καλλιτέχνης, μουσικός, χορεύτρια. Το επίκεντρο αυτής της ταινίας θα είναι ασφαλώς η μουσική. Η μουσική μου έδωσε ώθηση και η τέχνη μου έδωσε ζωή. Υπάρχουν τόσες πολλές ανείπωτες ιστορίες, και ποιος μπορεί να τις αφηγηθεί καλύτερα από 'μένα. Είναι σημαντικό να μοιραστώ το roller coaster της ζωής μου με τη φωνή και το όραμά μου», γράφει η Μαντόνα στο Δελτίο Τύπου που συνοδεύει την είδηση της ταινίας.

Συνοδοιπόροι της στην δημιουργία της ταινίας η βραβευμένη με Όσκαρ Σεναρίου Ντιάμπλο Κόντι («Juno», «Tully») και η παραγωγός Έιμι Πασκάλ («Μικρές Κυρίες»), με την οποία η Μαντόνα είχε συνεργαστεί στο «A League of their Own» (1992). 

Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση τα πρωτοποριακά μουσικά της βίντεο και τις εμφανίσεις της σε «Εβίτα» του Άλαν Πάρκερ (Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου) και «Επικίνδυνο Παιχνίδι» του Έιμπελ Φεράρα, η Μαντόνα μπροστά από την κάμερα δεν έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπωσεις (τουναντίον). Πίσω από αυτήν, φάνηκε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά με χλιαρά αποτελέσματα, στα «Filth and Wisdom» και «W.E.».

Στο ερώτημα ποια θα ερμηνεύσει την Μαντόνα, η απάντηση μπορεί να είναι η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ («Ozark»), τον Insta-λογαριασμό της οποίας ξεκίνησε να ακολουθεί πρόσφατα η τραγουδίστρια.

Μακάρι η βιογραφία της να μην είναι μία ανέμπνευστη wikipedia αναφορά α λα «Bohemian Rhapsody», αλλά μία ιδιαίτερη, προσωπική καταγραφή της ιστορίας μιας γυναίκας που καθόρισε την ποπ μουσική «Like a Virgin», τόλμησε να μιλήσει για το σεξ ως «Human Nature», χόρεψε γιατί «music makes the people come together» και έγινε ως «ray of Light» Νο1 σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Ευχόμαστε το εγχείρημα να μην μας αφήσει «Frozen» (OK σταματώ με τις τραγουδιστικές αναφορές!).