Διαλογισμός και «Wisteria» στα σκαριά για τον Ντέιβιντ Λιντς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:54
30/11

Διαλογισμός και «Wisteria» στα σκαριά για τον Ντέιβιντ Λιντς

Από τον Ιούλιο μας είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν ήταν η καραντίνα θα εργαζόταν πάνω σε μια ταινία, τώρα μια «έναρξη παραγωγής» τον προσεχή Μάιο πιστοποιεί το επόμενο κινηματογραφικό σχέδιο του 74χρονου δημιουργού, μάλλον, για λογαριασμό του Netflix.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το δημοσιογραφικό μέσο της βιομηχανίας, Production Weekly, αναφέρει υπό το τίτλο εργασίας «Wisteria» (που είναι έξοχος τίτλος, να σημειώσουμε), έναρξη παραγωγής άτιτλου σχεδίου Ντέιβιντ Λιντς. Η μόνιμη Σαμπρίνα Σάδερλαντ αναφέρεται ως παραγωγός και χώρος γυρισμάτων τα Κάλβερ Στούντιος στο Λος Άντζελες. Το Netflix δεν έχει προβεί ακόμη σε δήλωση επιβεβαίωσης.

Με τον αστερίσκο της αναμονής μιας επίσης βεβαίωσης, δια στόματος εμπλεκομένων, αυτό είναι το πολύ ευχάριστο νέο που ανέμενε κανείς από την πληθώρα των «προειδοποιήσεων» και των παροτρύνσεων για δημιουργικότητα από τον Λιντς και το yt κανάλι του καθόλη τη διάρκεια των εγκλεισμών αυτής της μοναδικής χρονιάς.

 Ο Ντέιβιντ έχει να μας επισκεφθεί αυστηρά κινηματογραφικά 14 ολόκληρα χρόνια, μετά το «Inland Empire», που ομολογούμένως πάντως είχε ένα ολοκάθαρο «never again» πάνω του, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ανάμιξή του με τους χολιγουντιανούς μηχανισμούς. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, πολλά έχουν αλλάξει, μεταξύ αυτών και μια (σχετική) αποδυνάμωση του Χόλιγουντ από την είσοδο των νέων τρόπων κατανάλωσης σινεμά. Εάν μάλιστα το Netflix αποδειχθεί νέο «σπίτι του», αυτό θα είναι μια υπογράμμιση.(Υπάρχει πάντως και μια μικρή προϊστορία στην σχέση τους, με το «What Did Jack Do?» (2017), ένα μκρού μήκους που βγήκε στον αέρα στον δίαυλο νωρίτερα φέτος).

Την ίδια στιγμή, αν χρειάζεσαι λίγο Λιντς ακόμα, όχι κινηματογραφικό ωστόσο, ο Οργανισμός Υπερβατικού Διαλογισμού και το Ίδρυμα Ντέιβιντ Λιντς, θα παρουσιάσουν ένα ζωντανό, virtual, κονσέρτο στις 3 Δεκεμβρίου με σκοπό την βοήθεια και την άσκηση διαλογισμού σε ενηλίκους και παιδιά (και ιατρικό προσωπικό στο μέτωπο του covid-19) με μετατραυματικά σύνδρομα και κατάθλιψη.

Στο κονσέρτο, καλλιτέχνες όπως ο Στινγκ, ο Έλβις Κοστέλο και ο Γκρέιαμ Νας θα δώσουν τα μουσικά φώτα τους, ενώ παρόντες θα είναι οι Τζόρτζ Στεφανόπουλος, Χιου Τζάκμαν, Κέιτι Πέρι και Δρ. Τζένιφερ Άστον για να διαφωτίσουν πάνω στην ωφέλεια του διαλογισμού.