Η πρώτη σεζόν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θα εστιάζει στον νεαρό Αραγκορν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:10
17/5

Η πρώτη σεζόν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θα εστιάζει στον νεαρό Αραγκορν

Their precious! Το φιλόδοξο τηλεοπτικό σχέδιο του Amazon, αρχίζει να παίρνει μορφή.

Από τον Πάνο Γκένα

Η πολυδάπανη μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στη μικρή οθόνη, μετά την πολυβραβευμένη κινηματογραφική εποποιία του Πίτερ Τζάκσον, φαίνεται πως θα πιάσει την ιστορία του Δαχτυλιδιού πολύ πριν επισκεφθούμε το Χόμπιτον.

Συγκεκριμένα το έμπιστο διαδικτυακό TheOneRing.net, αναφέρει πως η πρώτη σεζόν της σειράς θα έχει ως βασικό θέμα την ιστορία και τις περιπέτειες του νεαρού Άραγκορν, χαρακτήρα που υποδύθηκε στην τριλογία του Τζάκσον ο Βίγκο Μόρτενσεν. Ο Άραγκορν, γιος του Άραθορν, κληρονόμος του Ισίλντουρ και τελευταίος αρχηγός των Dunedain του Βορρά, αποτελεί ένα από τα βασικότερα πρόσωπα της τριλογίας του Άρχοντα. Δεδομένου πως όταν τον συναντάμε για πρώτη φορά στη «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» είναι 87 χρονών, η σειρά έχει σίγουρα μεγάλο χρονικό κενό για να καλύψει!

Μετά την επιτυχία του «Game of Thrones», οι περισσότεροι αποζητούν τον τηλεοπτικό διάδοχο σε θέματα φαντασίας και έτσι η Warner έβαλε στο παιχνίδι την Amazon για να μεταφέρουν το μεγαλείο της Μέσης Γης στη μικρή οθόνη. Στο σχεδιασμό της συμφωνίας συμμετείχε για πρώτη φορά προσωπικά και ο πρόεδρος της Amazon, Τζεφ Μπέζος γεγονός που πιστοποιούσε τη σοβαρότητα του εγχειρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς, το κόστος της σειράς θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια!

Λεπτομέρειες για τις περιπέτειες που θα μεταφερθούν δεν υπάρχουν ακόμη αλλά το πρώτο δελτίο τύπου που είχε κυκλοφορήσει ανέφερε πως:

Τοποθετημένη στη Μέση Γη, η τηλεοπτική προσαρμογή θα εξερευνήσει νέες ιστορίες που προηγούνται της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού» του Τόλκιν. Η συμφωνία περιλαμβάνει και πιθανές spin-off σειρές.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το πόσο έντονη θα είναι η σφραγίδα του Πίτερ Τζάκσον στη σειρά, μιας και έχει αναλάβε ήδη ρόλο executive producer. Και να σκεφτεί κανείς πως πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο να σκεφτούμε τέτοιες επικές διασκευές για τις ίντσες της μικρής οθόνης...