14:55
9/11

Το «λπ» στο Τριανόν! Προβολές της ταινίας, DJ sets & live με την Λένα Πλάτωνος και τον Φοίβο Δεληβοριά

Aπό τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) μαζί με μια σειρά από παράλληλα events. 

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε τη γέννηση του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη και νομοτελειακή, ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών και μουσικόφιλων εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά χρόνια. Το «λπ», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου, είναι η ιστορία αυτής της πραγματικά σπουδαίας καλλιτέχνιδος, ιδωμένη με τα μάτια ενός αληθινού θαυμαστή και ειπωμένη με λόγια τόσο της ίδιας όσο και των φίλων και συνοδοιπόρων της. 
 
Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Το 2015 το Γκάλοπ της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του «λπ». Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το Νοέμβριο του 2018 το «λπ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για όσους δεν το πρόλαβαν και για εκείνους που θέλουν να το ξαναδούν. Τις αποκλειστικές προβολές στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21)  θα συνοδεύσουν μια σειρά από ειδικά αφιερωματικά events.  
 
Η ταινία
 
Η Λένα Πλάτωνος είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής σε μια συναρπαστική πορεία περισσότερων από τρεις δεκαετίες. Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το λπ αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας και ενός όγκου δουλειάς που υπήρξε αδιαμφισβήτητα μπροστά από την εποχή του και ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.
 
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας | Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης |  Παραγωγή: Heretic | Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Dark Entries Records 
 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα
 
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Προβολή: 20.00
Larry Gus After Screening DJ set
 
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου
Προβολές: 20.00, 22.00  
 
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 
Προβολές: 20.00, 22.00  
 
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 
Προβολή: 20.00
Q & A με τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου
DJ sets by Dimitri Papaioannou & NTEIBINT
 
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 
Προβολές: 20.00, 22.00  

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 
Προβολή: 20.00
Λένα Πλάτωνος After Screening Live - Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς
 
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 
Προβολές: 20.00, 22.00