Τρέιλερ «Just Mercy»: Η «οσκαρική» υπεράσπιση ενός θανατοποινίτη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:26
3/12

Τρέιλερ «Just Mercy»: Η «οσκαρική» υπεράσπιση ενός θανατοποινίτη

Η Warner ρίχνει στη μάχη των βραβείων ένα δικαστικό δράμα με δυνατές ερμηνείες από τους Μάικλ Μπι Τζόρνταν και Τζέιμι Φοξ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το δικαστικό δράμα είναι ένα είδος που πάντοτε συγκινεί το κοινό και μάλλον η ταινία που θα το αντιπροσωπεύσει δυνατότερα από κάθε άλλη για τους επόμενους μήνες είναι το «Just Mercy». Η ταινία της Warner τρέχει να προλάβει την οσκαρική περίοδο και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, ευελπιστώντας σε υποψηφιότητες ειδικά στις κατηγορίες των ερμηνειών.

Το «Just Mercy» βασίζεται στις αληθινές εμπειρίες του γνωστού σήμερα δικηγόρου υπεράσπτισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μπράιαν Στίβενσον και συγκεκριμένα από τη μάχη που έδωσε σε νεαρότερη ηλικία για την υπεράσπιση ενός καταδικασμένου σε θάνατο στην Αλαμπάμα, χωρίς τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν να είναι αδιάσειστα. Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν έχει τον ρόλο του Στίβενσον και ο Τζέιμι Φοξ το ρόλο του καταδικασμένου, ενώ οι Μπρι Λάρσον, Τιμ Μπλέικ Νέλσον και Ρέιφ Σπαλ συμπληρώνουν το καστ. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον του «Short Term 12».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 30 Ιανουαρίου από την Tanweer με τον τίτλο «Αγώνας για Δικαιοσύνη». Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: