Ένας αγώνας ζωής στο τρέιλερ του «Jungleland» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:47
19/10

Ένας αγώνας ζωής στο τρέιλερ του «Jungleland»

Άνεμος «Warrior» πνέει στην ιστορία και το τρέιλερ της ταινίας του Μαξ Γουίνκλερ, που τον Νοέμβριο παίρνει τη θέση του στο video on demand και στην ψηφιακή μορφή.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Και δεν είναι μόνο η αναφορά, και λόγω θεματολογίας, στην ταινία του Γκάβιν Ο' Κόνορ. Στην ιστορία δύο αδελφών μπλεγμένων στον υπόκοσμο των αγώνων με γυμνές γροθιές, ο σκηνοθέτης Μαξ Γουίνκλερ (γιος του Χένρι και έντιμος indie δημιουργός σε αναζήτηση της ταινίας που θα τον κάνει γνωστότερο) προσθέτει:

«Πάντα ήθελα να κάνω μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης. Και αυτή είναι για την αδελφική αγάπη. Ήθελα να το κάνω στη φλέβα ταινιών του '70 που αγαπώ, του «King of Marvin Gardens» ή των «Πέντε Εύκολων Κομματιών» του Ράφελσον και του «Τελευταίου Αποσπάσματος» του Άσμπι. Αγαπώ τον Πολ Νιούμαν στο «Hud». Ταινίες πάνω στην αρσενικότητα, στο πώς κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα με αυτές τις ψευτομάσκες σκληρότητας».

Και ο Γουίνκλερ συνεχίζει: «Όλα αυτά, μαζί με την αγάπη μου για τον Στάινμπεκ και το «'Ανθρωποι και Ποντίκια ήταν η αφετηρία μου. Στείλαμε το σενάριο στον Τσάρλι Χάναμ κι από εκεί κι έπειτα το πράγμα πήρε τον δρόμο του». 

Να είμαστε ειλικρινείς, όλοι οι τίτλοι και τα ονόματα που αναφέρει ο δημιουργός, παρέα με την ιστορία δύο αδελφών που έχουν μπλέξει άσχημα λόγω χρεών με τον υπόκοσμο και το road movie και η υφέρπουσα σύγκρουση των δύο τους, φτιάχνουν ένα μίγμα που ερεθίζει. Το τρέιλερ συλλαμβάνει κι έναν μελαγχολικό αέρα, ελαφρώς απαραίτητο σε τέτοια έργα ώστε αποφεύγεται η θριαμβολογία του αμερικανικού ονείρου, κατά συνέπεια...αναμονή ως τις 11 Νοεμβρίου που η ταινία έρχεται στον κόσμο μας, μετά το περυσινό φεστιβάλ του Τορόντο.

Δίπλα στον Τσάρλι Χάναμ, οι Τζακ Ο' Κόνελ, Τζόναθαν Μέιτζορς και Τζέσικα Μπάρντεν.