Ιούνιος στο Cinobo: Σινεμά παντού, μέσα και έξω από το σπίτι! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:08
3/6

Ιούνιος στο Cinobo: Σινεμά παντού, μέσα και έξω από το σπίτι!

Δύο αφιερώματα, πέντε πρεμιέρες και 19 νέες αφίξεις έρχονται τον Ιούνιο στο Cinobo. Από κοινωνικά δράματα και αστυνομικά θρίλερ ως πολεμικά έπη και αισθηματικές κομεντί, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού προβλέπεται συναρπαστικός, εντός και… εκτός πλατφόρμας!

Το Cinobo δίνει ραντεβού αυτόν τον μήνα και στα σινεμά, παρουσιάζοντας από τις 4 Ιουνίου το μεγάλο αφιέρωμα στον Μπονγκ Τζουν-χο (Μνήμες Φόνων, Μητέρα, Σκύλος που Γαβγίζει, διαβάστε την γνώμη μας για τις ταινίες εδώ) σε επιλεγμένους κινηματογράφους , ενώ από τις 15 Ιουνίου εγκαινιάζει τα Cinobo Nights, βραδιές θερινού σινεμά με ταινίες σε πρώτη προβολή και φιλμ επιλεγμένα από την ομάδα του Cinobo. Το αναλυτικό πρόγραμμα των Cinobo Nights θα ανακοινωθεί σύντομα. Ως τότε, συνεχίστε να απολαμβάνετε απεριόριστο σινεμά σε όλες τις οθόνες! 

Εβδομάδα Μπονγκ Τζουν-χο σε επιλεγμένους κινηματογράφους

Ο μεγάλος θριαμβευτής των φετινών Όσκαρ που έγραψε ιστορία με τα «Παράσιτα» ως η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ήρθε τον Μάιο στο Cinobo με τρεις προηγούμενες ταινίες του. Από τις 4 Ιουνίου μπορεί κανείς να απολαύσει τα φιλμ «Μνήμες Φόνων», «Μητέρα» και «Σκύλος που Γαβγίζει» και σε επιλεγμένους θερινούς  κινηματογράφους.  

Δείτε το πρόγραμμα που θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση εδώ.

O Ιούνιος στο Cinobo με μια ματιά 

Αφιερώματα

Το βλέμμα είναι στραμμένο στην Ανατολή και αυτόν τον μήνα μέσα από το αφιέρωμα στον Ιρανό σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι (10/06) με έξι ταινίες, αντιπροσωπευτικές της ιδιαίτερα ποιητικής και ατμοσφαιρικής φιλμογραφίας του: Μέσα στους Ελαιώνες (Through the Olive Tree, 1994), Η Γεύση Του Κερασιού (Taste of Cherry, 1997), Ο Άνεμος Θα Μας Πάρει (The Wind Will Carry Us, 1999), Δέκα (Ten, 2002), Γνήσιο Αντίγραφο (Certified Copy, 2010 ), Κάτι Σαν Έρωτας (Like Someone in Love, 2012).  

Ο ελληνικός κινηματογράφος θα εκπροσωπηθεί και πάλι με μια συλλογή υπό την επιμέλεια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: τις Mικρού Mήκους Ταινίες της δεκαετίας 2010-2019 που έχουν λάβει Βραβείο ΙΡΙΣ (24/06).

Πρεμιέρες Cinobo

Πέντε ταινίες σε πανελλαδική προβολή έρχονται τον Ιούνιο στο Cinobo: 

Και Καλή Σας Μέρα (Have a Nice Day, 2017) του Λιού Τζίαν (πρεμιέρα 2/6)

Μια πόλη στη νότια Κίνα και μια τσάντα που περιέχει ένα εκατομμύριο Γιουάν γίνονται σημείο αναφοράς για πολλούς. Προερχόμενοι από διαφορετικό υπόβαθρο και με διαφορετικά προσωπικά κίνητρα ο καθένας, η αιματηρή σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ένα πρωτότυπο animation, μια μαύρη κωμωδία που αποσύρθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανεσί τον Ιούνιο του 2007 μετά από απαίτηση των παραγωγών του, καθώς δεν είχε λάβει την κατάλληλη κυβερνητική άδεια για να παρουσιαστεί σε διεθνές κοινό.  

Μια Νύχτα Ευλογημένη (That Good Night, 2017) του Ερικ Στάιλς (πρεμιέρα 9/6)

Ο 70χρονος Ralph, άλλοτε διάσημος σεναριογράφος, είναι βαριά άρρωστος. Έχει κρατήσει για τον εαυτό του δύο τελευταίες αποστολές: να συμφιλιωθεί με τον γιο του, Michael, και να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι βάρος για τη σύζυγό του, Anna, καθώς οδεύει προς εκείνη την «ευλογημένη νύχτα». Ένα αυθεντικό  βρετανικό δράμα, που διερευνά πανανθρώπινα και παντοτινά ζητήματα οικογενειακών σχέσεων.  

Sweet Virginia (2017) του Τζείμι Μ. Νταγκ (πρεμιέρα 16/6)

Ύστερα από έναν τριπλό φόνο που αφήνει σοκαρισμένους τους κατοίκους μιας απομακρυσμένης κοινότητας της Αλάσκα, ένας άντρας έρχεται να μείνει σε ένα μοτέλ που τρέχει ο Sam - πρώην πρωταθλητής του ροντέο με επιβλητικό παρουσιαστικό, αλλά πληγωμένη ψυχή. Ενωμένοι από το στάτους τους ως «ξένοι» στην κοινότητα, οι δύο άντρες γίνονται με έναν τρόπο φίλοι, μέσα από μια επικίνδυνη σύνδεση που θα φέρει ένα νέο κύμα βίας και θα εξαπολύσει τους βαθύτερους δαίμονες του Σαμ. Ένα καθηλωτικό νεο-νουάρ βίας και σκοτεινών δεσμών, ένα θρίλερ όπου κάθε βήμα απλώνει και μια νέα αίσθηση θανάτου. 

78/52 (2017) του Αλεξάντερ Ο. Φίλιπ (πρεμιέρα 23/6)

Μια άνευ προηγουμένου διεισδυτική ματιά στην εμβληματική σκηνή του ντους στο «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1960), ο «άντρας πίσω από την κουρτίνα» και η πιο διάσημη δολοφονία επί της μεγάλης οθόνης που άλλαξε ριζικά την πορεία του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Άγονη Γη (In the Name of the Land, 2019) του Έντουαρντ Μπέργκεν (πρεμιέρα 30/6)

O 25χρονος Pierre επιστρέφει στο πατρικό του και αναλαμβάνει τη γη από τον αδιάφορο και σκληρό πατέρα του, που τον αναγκάζει να αγοράσει τα κτήματα παίρνοντας δάνειο. Με τα χρόνια, και παρά την κερδοφορία από τη γεωργική παραγωγή, ο Pierre αδυνατεί να καλύψει τα αυξανόμενα χρέη, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καιροφυλακτούν για εξαγορά. Ένα καθηλωτικό και απελπισμένο οικογενειακό δράμα με φόντο το σκηνικό των γεωργικών συγκρούσεων στη Γαλλία. 

Νέες αφίξεις 

Πολλές και οι νέες αφίξεις για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν:  

Spotlight στον Χιροκάζου Κόρε Έντα ανήμερα των γενεθλίων του (6 Ιουνίου) με δύο ταινίες: Η Μικρή μας Αδελφή (Our Little Sister, 2015) και Το Τρίτο Έγκλημα (The Third Murder, 2017).

Το ντοκιμαντέρ Ανθρώπινη Ροή του Αϊ Γουέι Γουέι (Human Flow, 2017) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20/6). Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ (Les demoiselles de Rochefort, 1964) του Ζακ Ντεμί και Πυροβολήστε τον Πιανίστα (Shoot the Piano Player, 1960) του Φρανσουά Τριφό στην ενότητα Sunday Classics (08/06 και 15/06 αντίστοιχα). 

Δυνατά θρίλερ και αστυνομικές περιπέτειες όπως τα Mom and Dad (2017) του Μπράιαν Τέιλορ (12/06), Τα Μυστήρια της Σικελίας (Sicilian Ghost Story, 2017) των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτζα (19/06),  Η Προσβολή (The Insult, 2017) του Ζιάντ Ντουεϊρί (17/06) και Δέκα Ύποπτοι για Φόνο (Crooked House, 2017) του Ζιλ Πακέ (03/06) βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι.

Tο εντυπωσιακό The Grandmaster (2013), η τελευταία ταινία που έκανε μέχρι σήμερα ο πολύ αγαπητός στη χώρα μας σκηνοθέτης Γουόνγκ Καρ Γουάι («Ερωτική Επιθυμία», «2046»), αλλά και οι αισθηματικές κομεντί Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω (What if, 2013) του Μάικλ Ντάουζ (12/06) και Χτυποκάρδια στο Γραφείο (Populaire, 2012) του Ρεζί Ρουανσάρ (26/06). 

Λίγα λόγια για το Cinobo 

Το Cinobo (Cinema No Borders) είναι η νέα ελληνική συνδρομητική streaming (sVOD) πλατφόρμα που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Μαρτίου σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή ανεξάρτητου και arthouse κινηματογράφου, με εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες και κατηγοριοποιημένες από επαγγελματίες curators του κινηματογραφικού χώρου. Με μόλις 7,99€ τον μήνα, δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, οι συνδρομητές του Cinobo μπορούν να παρακολουθήσουν απεριόριστα επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο με ελληνικούς υπότιτλους. Η πλατφόρμα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με μία «Πρεμιέρα Cinobo» και  δύο νέες προσθήκες, παρουσιάζει ανά 15 ημέρες εκτενή αφιερώματα και συλλογές, ενώ διοργανώνει ειδικές προβολές και αφιερώματα σε επιλεγμένους κινηματογράφους στο πλαίσιο των Cinobo Nights.   

Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα προβολής ταινιών σε High Definition και με 5.1 surround ήχο για την ultimate κινηματογραφική εμπειρία. Είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω ιστοσελίδας, καθώς επίσης μέσω της Cinobo εφαρμογής σε smartphone και tablet (Αndroid, iOS) και Smart TV (Android, LG με WebOS 4.0 ή μεταγενέστερα) και με προβολή μέσω Chromecast. Με μία μηνιαία συνδρομή ο χρήστης έχει απεριόριστη πρόσβαση από όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές, δυνατότητα θέασης σε δύο οθόνες ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να ακυρώσει και να συνεχίσει τη συνδρομή του ανά πάσα στιγμή χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Το Cinobo παρέχει τη δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης (Offline Viewing) για προβολή ταινιών on the go, λειτουργία Continue Watching για συνέχεια αναπαραγωγής της ταινίας από οποιαδήποτε συσκευή, δυνατότητα πρόσθεσης ταινιών στη λίστα του χρήστη και λειτουργία γονικού ελέγχου.

Visit: 
https://cinobo.com/ 
Follow:
https://www.instagram.com/cinobo/
https://www.facebook.com/CinoboGR
https://twitter.com/CinoboGR
https://www.youtube.com/cinobo

Apps: 
App store: https://apple.co/2WbBa5d 
Play store: https://bit.ly/3aKM2dY

Γενικές πληροφορίες και εξυπηρέτηση πελατών:  
Τηλέφωνο: +30 2142148777 
Email: help@cinobo.com 
Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών είναι διαθέσιμη 24/7 μέσω τηλεφώνου, chat, φόρμας επικοινωνίας και email.