Ο Jonny Quest και η παρέα του θα λύσουν μυστήρια στη μεγάλη οθόνη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:52
9/11

Ο Jonny Quest και η παρέα του θα λύσουν μυστήρια στη μεγάλη οθόνη

Η live-action κινηματογραφική μεταφορά της γνωστής σειράς animation της Hanna-Barbera, που αναβάλλεται εδώ και 20 περίπου χρόνια, είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένα από τα πιο δημοφιλή καρτούν της Hanna-Barbera, που είχε την ανάλογη καριέρα και στην ελληνική τηλεόραση, μεταφέρεται πλέον στη μεγάλη οθόνη. Ο Jonny Quest, το αγόρι που γυρνά όλο τον κόσμο λύνοντας μυστήρια μαζί με μια εκλεκτή παρέα πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 60 και μετά από αλλαγές και περιπέτειες πέφτει στα ικανά χέρια του σκηνοθέτη Κρις ΜακΚέι («LEGO Batman Movie»).

Ο Jonny Quest ήταν ο βασικός ήρωας μιας παρέας που αποτελούνταν από τον επιστήμονα πατέρα του, τον ετεροθαλή αδερφό του Χάτζι και τον πρώην μυστικό πράκτορα και νυν σωματοφύλακα όλων, Race Bannon. Η Warner είχε επεξεργαστεί κάποια σενάρια στο παρελθόν τα οποία έχουν περιγραφεί ως «ο Ιντιάνα Τζόουνς συναντά τον Τζέιμς Μποντ σε PG-13 εκδοχή». 

Σύμφωνα με το The Wrap που έβγαλε το νέο, η Warner θέλει κάποιον μεγάλο σταρ για τον ρόλο του Bannon σε μια προσπάθεια να δυναμώσει ένα project που ταλαιπωρείται από τη δεκαετία του 90. Τότε έγινε η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για μια ταινία από τον σκηνοθέτη του «Superman», Ρίτσαρντ Ντόνερ χωρίς όμως να τελεσφορήσει. Αρκετά αργότερα, το 2009, ο βγαλμένος τότε από το «High School Musical» Ζακ Έφρον θα έπαιρνε το ρόλο του Jonny και ο Ντουέιν Τζόνσον το ρόλο του Bannon, όμως τα σενάρια που γράφτηκαν δεν ικανοποίησαν κανέναν.

Το 2015 παίχτηκε το τελευταίο ως σήμερα επεισόδιο του σίριαλ, με τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ να γράφει και να σκηνοθετεί την ταινία που ξεκινούσε ένα καινούριο franchise, καθώς η Warner έβλεπε τον Jonny Quest ως μια νέα εκδοχή του Harry Poter. Λίγους μήνες μετά ο Ροντρίγκεζ έφυγε για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου είναι άνγωστο το αν ο ΜακΚέι θα δουλέψει με το σενάριο του Ροντρίγκερ, ένα παλιότερο ή κάποιο εντελώς νέο.