Το χαμόγελο των ταμείων: Το «Joker» είναι η πρώτη ακατάλληλη ταινία που ξεπερνά το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:35
18/11

Το χαμόγελο των ταμείων: Το «Joker» είναι η πρώτη ακατάλληλη ταινία που ξεπερνά το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων

Ο «Joker» έγινε η πρώτη ταινία με χαρακτηρισμό «ακατάλληλη» που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως στην ιστορία του box office.

Από τον Πάνο Γκένα

Χρυσές εισπράξεις, Χρυσός Λέοντας στη Βενετία, Χρυσός Βάτραχος Καλύτερης Φωτογραφίας (και Βραβείο Κοινού) στο Camerimage πριν δυο μέρες, χρυσές αποδόσεις για Όσκαρ ερμηνείας στον Χοακίν Φίνιξ και συζητήσεις για σίκουελ: ο «Joker» της DC έχει πολλούς λόγους να χαμογελά.

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς, που έχει αποκτήσει διαστάσεις παγκόσμιου φαινομένου κι έχει γίνει σύμβολο σε πορείες διαμαρτυριών (διαβάστε αναλυτικά στο άρθρο του france24, Από τη Βηρυτό ως το Χονγκ Κονγκ το πρόσωπο του Τζόκερ εμφανίζεται σε διαδηλώσεις), ξεπέρασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις κι έγινε η έβδομη φετινή ταινία που το πετυχαίνει χωρίς να είναι Ντίσνεϊ ή Marvel. Με δεδομένο πως στοίχισε 62,5 εκατομμύρια δολάρια, ο «Joker» είναι μία από τις πιο επικερδείς ταινίες που σχετίζονται με σούπερ-ήρωες, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η αυστηρή λογοκρισία δεν του έχει επιτρέψει την κυκλοφορία στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Πριν ένα μήνα ο «Joker» είχε ρίξει από την κορυφή τον βλάσφημο «Deadpool» και ο Ράιαν Ρέινολντς είχε σχολιάσει την αλλαγή φρουράς με το ιδιαίτερο χιούμορ του, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό Instagram. Στην Ελλάδα ο «Joker» έχει ξεπεράσει τα 850.000 εισιτήρια και βρίσκεται στη δέκατη θέση των πιο επιτυχημένων ταινιών των τελευταίων 20 ετών.

Επειδή είναι πολλά τα λεφτά... Τζόκερ και το στούντιο είναι εύλογο να πιέσει για σίκουελ, να θυμίσουμε πως ο Χοακίν Φίνιξ είχε δηλώσει πρόσφατα στην εκπομπή «Popcorn with Peter Travers» τα παρακάτω: «Ξέρεις, στο ξεκίνημα δε θα σκεφτόμουν ποτέ τον ρόλο ως αυτόν των ονείρων μου. Τώρα όμως το σκέφτομαι συνέχεια. Μίλησα με τον Τοντ σχετικά με το τί άλλο μπορούμε να κάνουμε μαζί , πρώτα γενικά και μετά συγκεκριμένα για τον Τζόκερ, καθώς κάτι τέτοιο μου φαίνεται ενδιαφέρον. Οπότε μάλλον έγινε ο ρόλος των ονείρων μου. Και δεν ήταν κάτι που σκεφτόμουν πως θα συμβεί αρχικά. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για πολλές ταινίες. Αλλά αν θέλουμε εγώ και ο Τοντ μπορούμε να γυρίσουμε κι άλλη, σωστά; Επειδή οι πιθανότητες για την κατεύθυνση του χαρακτήρα μου φαίνονται αυτή τη στιγμή ατέλειωτες». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

$1 billion at the box office. The first R-rated movie to ever hit that milestone. 📷: Niko Tavernise/Warner Bros.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Entertainment Weekly (@entertainmentweekly) στις