«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» με Έιμι Άνταμς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλιαν Μουρ «μετακομίζει» στο Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:21
8/1

«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» με Έιμι Άνταμς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλιαν Μουρ «μετακομίζει» στο Netflix

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια πήρε άμεσα τον δρόμο της κινηματογραφικής μεταφοράς, αλλά μετά από αναποδιές (κι αναβολές) ετοιμάζεται για streaming πρεμιέρα.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το πρώτο βιβλίο του Ντάνιελ Μάλορι (γραμμένο υπό το ψευδώνυμο Έι Τζέι Φιν), «Η Γυναίκα στο Παράθυρο», τον έστειλε από νωρίς στις λίστες των best sellers, καθώς από τις αρχές του 2018 που κυκλοφόρησε, είχε ενθουσιάσει πολλούς αναγνώστες. Η μεγάλη επιτυχία που είχε σε Ευρώπη και Αμερική έφερε σχετικά νωρίς έναν πόλεμο για τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς, καθώς η ιστορία του «φωνάζει» για κάτι τέτοιο, με την Fox να αναλαμβάνει τελικά την χρηματοδότηση, τον Τζο Ράιτ («Εξιλέωση», «Άννα Καρένινα») τη σκηνοθεσία και τον Τρέισι Λετς («August: Osage County») την προσαρμογή του σεναρίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Έιμι Άνταμς, υποδυόμενη την κεντρική ηρωίδα που παρακολουθεί από το παράθυρό της μια οικογένεια και γίνεται μάρτυρας ενός γεγονότος που δεν θα έπρεπε να δει. Πλάι της ο Γκάρι Όλντμαν συναντά ξανά τον σκηνοθέτη Τζο Ράιτ μετά την «Πιο Σκοτεινή Ώρα» και η Τζούλιαν Μουρ συμπληρώνει ιδανικά μία δυνατή ερμηνευτική τριπλέτα.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου: «Η Άννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της.  Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ – ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Άννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται.»

Αρχικά η ταινία είχε προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2019, αλλά η αρνητική υποδοχή της σε test screenings την οδήγησε σε επαναληπτικά γυρίσματα. Στη συνέχεια η πανδημία έσπρωξε την κυκλοφορία της από τον Μάιο του 2020 στον Αύγουστο, και τελικά θα καταφτάσει στις οθόνες μας το πρώτο τρίμηνο του 2021 μέσω Netflix.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • «Η Γυναίκα στο Παράθυρο» με Έιμι Άνταμς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλιαν Μουρ «μετακομίζει» στο Netflix
  • «Η Γυναίκα στο Παράθυρο» με Έιμι Άνταμς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλιαν Μουρ «μετακομίζει» στο Netflix