Ήρθε η ώρα για την κινηματογραφική βιογραφία του Μάρλον Μπράντο; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:01
15/12

Ήρθε η ώρα για την κινηματογραφική βιογραφία του Μάρλον Μπράντο;

Ένα βιβλίο του στενού συνεργάτη του διάσημου ηθοποιού αγοράστηκε από κινηματογραφικό παραγωγό και μετατρέπεται πλέον σε σενάριο.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο παραγωγός Μπράιαν Όλιβερ έχει μεγάλη πείρα σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη δημιουργία βιογραφικών ταινιών, καθώς κατά το παρελθόν έχει αναμειχθεί σε ταινίες όπως το «Black Mass», το «Hacksaw Ridge» και το «American Made» που προέκυψαν από ιστορίες αληθινών ανθρώπων. Τώρα φαίνεται πως θα ετοιμαστεί για ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο που αφορά τον ίδιο τον κινηματογράφο, μια ταινία για τη ζωή και την καριέρα του αναφερόμενου συνήθως ως σπουδαιότερου ηθοποιού της έβδομης τέχνης, του Μάρλον Μπράντο.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Όλιβερ εξασφάλισε τα δικαιώματα του βιβλίου «The Way It’s Never Been Done Before», που βασίζεται στα απομνημονεύματα του Τζορτζ Ίνγκλαντ, ενός από τους πιο στενούς συνεργάτες του διάσημου ηθοποιού. Ο Ίνγκλαντ γνωρίστηκε με τον Μπράντο μέσα στη δεκαετία του 50, δούλεψαν μαζί σε αρκετές ταινίες, ενώ για χρόνια ο Ίνκγλαντ διαχειρίστηκε την εταιρία παραγωγής του Μπράντο και τον σκηνοθέτησε το 1963 στο «The Ugly American». 

Το βιβλίο είναι επικεντρωμένο πάνω στον Μπράντο και μιλά για την φιλία των 2 ανδρών αλλά και καλές και κακές στιγμές του ηθοποιού στην καριέρα και την προσωπική του ζωή. Έχοντας ως βάση αυτό το βιβλίο, καταλαβαίνουμε πως η κινηματογραφική διασκευή δεν θα μοιάζει με συμβατική βιογραφία, αφού δεν θα καλύπτει την παιδική ηλικία του Μπράντο, αλλά θα δίνει έμφαση στην καριέρα του ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του που έγινε αρκετά πιο απόμακρος και δύσκολος σε συνεργασίες. 

Ο Όλιβερ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον ηθοποιό που θέλει να υποδυθεί τον Μπράντο, όμως αυτά θα τα μάθουμε σύντομα, καθώς η μετατροπή του βιβλίου σε σενάριο έχει ξεκινήσει. Θυμίζουμε πως για τη ζωή του Μπράντο υπάρχει το προ διετίας εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Listen to me Marlon».