Το reboot του «Αγάπη μου Συρρίκνωσα τα Παιδιά» ξαναφέρνει τον Ρικ Μοράνις στη μεγάλη οθόνη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:48
13/2

Το reboot του «Αγάπη μου Συρρίκνωσα τα Παιδιά» ξαναφέρνει τον Ρικ Μοράνις στη μεγάλη οθόνη

30 χρόνια μετά την κλασική οικογενειακή κωμωδία που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Disney, έρχεται η στιγμή για την αναπόφευκτη επανεκκίνηση που επιφυλάσσει τουλάχιστον μια έκπληξη.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν 30 χρόνια κάποιος πρότεινε στη Disney την ιδέα για μια ταινία στην οποία ένας αλλόκοτος εφευρέτης συρρικνώνει τα παιδιά του και αυτά ζουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους στον κήπο τους. Το αποτέλεσμα έφερε λεφτά με τη σέσουλα πίσω στο στούντιο, γέννησε δυο συνέχειες που δεν αντέχονται, μια τηλεοπτική σειρά στα τέλη 90ς και έγινε ένας ακόμη λόγος για τον οποίο μας λείπει ο Ρικ Μοράνις. Το «Αγάπη Μου Συρρίκνωσα τα Παιδιά» του 1989 ήταν ένα must στις οικογενειακές κωμωδίες για όλη δεκαετία που ακολούθησε και φυσικά, ως περιουσία της Disney, ξανάπεσε στο τραπέζι με σκοπό να επανασυστηθεί σε μια νεότερη γενιά. 

Το στούντιο λοιπόν που ψάχνει περιεχόμενο για να κάνει το Disney+ ακαταμάχητο έδωσε πράσινο φως σε ένα project που αιωρείται εδώ και καιρό, ένα reboot της κλασικής πια ιστορίας φαντασίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, το νέο «Αγάπη Μου Συρρίκνωσα τα Παιδιά» (που θα λέγεται πλέον «Shrunk») θα γυριστεί με σκοπό να παιχτεί πρώτα στους κινηματογράφους και όχι να πεταχτεί απευθείας στην πλατφόρμα streaming της εταιρίας και θα έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζος Γκαντ (η φωνή του Όλαφ στο «Frozen», ο LeFou στην «Πεντάμορφη και το Τέρας»). Ο Γκαντ θα υποδυθεί τον γιο του Γουέιν Ζαλίνσκι (τον χαρακτήρα που έπαιξε ο Μοράνις δηλαδή στην πρώτη ταινία), Νικ, που μεγαλώνοντας κληρονόμησε την αγάπη για την επιστήμη από τον πατέρα του αλλά πέφτει και αυτός στην ίδια παγίδα, συρρικνώνοντας κατά λάθος την οικογένειά του. 

Το «Shrunk» αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες από τη Disney η οποία συμφώνησε πρώτα με τον σκηνοθέτη της αρχικής ταινίας, Τζο Τζόνστον, για να την αναλάβει και μετά έψαχνε το μπαμ που θα βοηθήσει στην προώθησή της. Το έκανε τελικά ξαναφέρνοντας στην οθόνη τον αγαπητό καναδό ηθοποιό Ρικ Μοράνις, που αποσύρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, κάνοντας από τότε μόνο κάποιες φωνές για κινούμενα σχέδια (όπως το «Brother Bear»). Τον Μοράνις πλησίασαν και άλλες παραγωγές τα τελευταία χρόνια, καθώς η απόσυρσή του γίνονταν συχνά  θέμα στα social media, το «Ghostbusters» δεν κατάφερε να τον πείσει, όμως η Disney βρίσκει τον τρόπο δημιουργώντας παράλληλα το απαραίτητο buzz για την ταινία της.   ους όπως το αυθεντικό «Jumanji» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, το «Jurassic Park II» και το «Captain America».

Ανυπομονούμε (;).