Οι «Heathers» της νέας εποχής έρχονται στη μικρή οθόνη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:21
19/1

Οι «Heathers» της νέας εποχής έρχονται στη μικρή οθόνη

Η cult σατιρική ταινία του 1988 μεταφέρεται στο σήμερα, αλλάζοντας τα στερεότυπα με βάση τη σατιριτκή του ματιά. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ορμώμενη απο τις δεκάδες ταινίες των 80ς που είχαν ως πεδίο την κοινωνική ζούγκλα του αμερικανικού λυκείου και τις αγωνειώδεις προσπάθειες των πρωταγωνιστών τους να ανήκουν στο γκρουπ των πιο δημοφιλών παιδιών, το «Heathers» δούλεψε περίφημα ως μια σαδιστική σάτιρα όλου αυτού το είδους. Με συνωμοσίες που οδηγούσαν σε φόνους και μια Γουινόνα Ράιντερ να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην εικόνα της δημοφιλούς και τη μυστική τάση για εκδίκηση, το «Heathers» κρατήθηκε ζωντανό στο χρόνο και μοιραία πλησιάζουμε στη στιγμή της (τηλεοπτικής) συνέχειας του.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε από την Paramount, στο δίκτυο της οποίας θα φιλοξενηθεί η σειρά, βλέπουμε μια προσπάθεια εκμοντερνισμού της ταινίας, με την αντίστοιχη ειρωνεία να παραμένει στην ατζέντα των δημιουργών. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε την ιδέα πως οι δημοφιλείς του σήμερα είναι αυτοί που θα ήταν τα αντίστοιχα θύματά τους στην ταινία και πως αυτοί που θα οργανώσουν την εξόντωσή τους, είναι αδύνατοι λευκοί, μορφές δηλαδή που μόνο ως outsiders δε θα αντιμετωπίζονταν στο παρελθόν.

Με την αυτοπαρωδία να παίζει τον ρόλο της, (και) με την παρουσία ηθοποιών που έλαμψαν στα 90ς όπως η Σέλμα Μπλερ και η Σάνον Ντόχερτι (που έπαιζε και στο αυθεντικό φιλμ), οι μοντέρνοι «Heathers» είναι μια επιθετική plus size κοπέλα, μια αφροαμερικανή fashionista και ένας αμφισεξουαλικός χαρακτήρας, μορφές που σύμφωνα με τη σειρά δεν αντιμετωπίζονται ως περιθωριακές. Μένει να δούμε αν το σύγχρονο χιούμορ της σειράς θα μπορέσει να ισορροπήσει σε αυτό τον πόλεμο των στερεοτύπων που ξεκινά, παραδίδοντας κάτι που θα παραμείνει αντίστοιχα διαχρονικό. 

Η Γκρέις Βικτόρια Κοξ, ο Τζέιμς Σκάλι και η Μέλανι Φιλντ πρωταγωνιστούν, ενώ η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.